Ett löfte till barnen från våren gjorde att vi hamnade i Örebro. Det blev en härlig långhelg över förväntan.

Vi föräldrar hade gått en fyra dagars kvällskurs under våren då barnen snällt stannat hemma och skött sig själva. I utbyte mot det fick barnen bestämma vad de ville göra en helg då skolan slutat. Dom valde äventyrsbad och vi bestämde oss för att besöka Gustavsvik i Örebro som ändå har ett namn och rykte om sig.

Vi kollade runt på internet efter bra paket men bestämde oss för att utnyttja en hotellpremie från Coop istället då detta gav oss två nätter istället för en till samma pris. Stora hotellet mitt i stan lät lockade och det visade sig vara ett utmärkt val. Vi fick ett stort rum med badkar och barnen var överlyckliga. "Riktigt lyxrum" tyckte Lina.

Men innan vi kom så långt var vi "tvungna" att göra ett stopp i Godisbutiken i Hummelsta. Den här gången blev det nog en aning för mycket för när Lina kom hem skrev hon ett kontrakt om att vi inte skulle köpa mer godis på hela sommaren. Dom som känner Lina vet vad det vill säga...

Efter Hummelsta åkte vi direkt till Örebro och letade upp vårt hotell. Precis utanför ingången till hotellet låg en biograf och det gjorde att vi bestämde oss för att se Iceage 2 vilket blev en uppskattad och oplanerad överraskning, precis som det ska vara!

Lördagen började med en kanonfrukost på hotellet och barnen (och även de vuxna) åt sig proppmätta. Sen bar det av till Äventyrsbadet.
Gustavsvik var delvis en besvikelse. Kanske hade vi förväntat oss en hel massa fantastiskt. Det var nog mindre än vi trott och kändes också rätt slitet. Två rutschkanor, varav den ena var avstängd halva dagen och en fors där man fick vara försiktig för att göra illa sig sammanfattare det mesta. Det var inte dåligt, men ändå tror jag vi hade väntat oss mer. Man fick också tillgång till en stor simbassäng och utomhuspooler vilket gör att man om sommaren kan få en heldag med picknick på ett annat sätt. Barnen var ändå nöjda (och trötta)  efter en heldag på badet.


Tillbaks till hotellet igen. Varken vi eller barnen var jättehungriga så vi köpte med oss några mackor till hotellet bara. Sedan gick vi en promenad genom Örebro och hamnade så småningom i stadsparken utanför Wadköping. En lekpark roade barnen en stund innan det var dags att ta sig tillbaks och gå till sängs.

Söndag och hemresa. Ytterligare en kanonfrukost (som Johan längtat till!) och sen en promenad tillbaks till Wadköping för att besöka en medeltidsmarknad och gå runt och kika på alla vackra gamla hus. Inte förvånande var det Maria och Lina som uppskattade marknaden mest.

Innan vi så lämnade Örebro passerade vi ett annat av Örebros viktiga turistmål, vattentornet Svampen. Ett gratisnöje som bjuder på strålande utsikt över Örebro och inte tar lång tid att avverka.

Det blev en riktigt lyckad weekend som uppskattades mycket av barnen. Det perfekta vädret bidrog nog denna gång och gjorde att vi kunde gå runt i Örebro och bara njuta. Örebro är en vacker stad att vandra i när den visar sin bästa sida som den gjorde denna helg. Boendet var en annan sak som bidrog. Vi hade trott att barnen skulle valt camping istället, men ett centralt och bra hotell blev nog så mycket bättre. Barnen uppskattade särskilt frukostarna och det fina rummet med badkar. Att vi bara hade planerat äventyrsbadet och inget mer gjorde att vi spontant kunde göra andra saker som för tillfället föll oss i smaken var den tredje detaljen som gjorde denna helg extra lyckad.