Det känns som våren aldrig kommer i år. För att se att det verkligen händer något kommer vi samla våra vårtecken här under denna rubrik. Vi vill så gärna att den ska komma!


2006-03-26
Äntligen har vi kunnat skotta undan snön från trappan till trädäcket. Skönt att för första gången i år äntligen kunna njuta av en utomhusfika och känna att solen faktiskt värmer! Det var nog det här sonen tänkte på när han utropade 1 mars till årets första vårdag. Synd bara att det var 26 dagar för tidigt. Snön ligger dock fortfarande halvmeterdjup på sina ställen så något kortbralleväder är det knappast.
 
2006-04-03
Trodde det skulle ha hänt lite mer vi det här laget men vintern har varit envis. Ända sedan den där dan på trappan har det varit kallt och snöigt. De senaste dagarna har det dock börjat lätta något och att naturen är beredd märker man tydligt. Bara några dagar med mildare väder räckte till för att årets första snödroppar skulle visa sig på tomten. Kanske är det dags för våren nu!
 

2006-04-04
På SMHI:s sida har dom nu deklarerat att det är meteroligisk vår i trakten runt Stockholm. Vi är nog lite skeptiska minst sagt men man måste väl kalla det för ett vårtecken ändå.

2006-04-07

Solen värmer verkligen! Denna dag har vi utnämnt till årets första vårdag. På väg hem från arbetet kändes det verkligen varmt och dunjackan var extremt överflödig. En fredagsdrink hos Lasses föräldrar ute i kvällssolen som var helt otänkbar förra veckan kunde ikväll funka utmärkt. Inte fel med helg heller för den delen!

2006-04-08
Ännu en underbar vårdag. Våra första krokusar har slagit ut och trädäcket kunde skottats rent från den sista snön. Ett annat vårtecken vi prickade av idag var att packa ihop extraelementen och bära ut dom i lillhuset. Dom kommer inte behövas mer denna säsong har vi bestämt. På den övre delen av tomten är nu snön i princip borta. Det gör ingenting!
2006-04-09
  Idag har vi avverkat en hel rad med vårtecken. Lasse spred ut de sista snöhögarna vi hade kvar på tomten så att de skulle försvinna fortare. Vi bytte till sommardäck på bilen och tog fram de första utemöblerna. En kvällsdrink i kvällssolen kunde få avsluta en härlig första vårhelg. Det finns hopp om livet.
2006-04-10
Tja, när man vaknar till sånt här på morgonen är det lätt att inse att det finns fler anledningar till att måndagar inte är veckans mest uppskattade dagar. Framemot eftermiddagen klarnade det dock upp och snön som föll under natten försvann under dagen i takt med att humöret steg. På eftermiddagen dök ytterligare ett vårtecken upp i och med att sandsopningsbilen gjorde vår väg ren, sandfri och vårfin.
2006-04-13
Påsk! Det är väl ett vårtecken i sig men denna påsken kändes det verkligen i luften att det var vår när man klev ut från arbetet. Vi var och såg en film på bio för att fira påsklovet och åkte sen ner till landet på kvällen. Vi gjorde ett kort stopp hemma innan och kunde glatt konstatera att tomten nu var helt snöfri. Ännu ett vårtecken! När vi kom ner till landet kunde vi fortfarande höra fåglarna kvittra vårlikt och det kändes definitivt helt ok.
2006-04-14
En av årets största vårhändelser. I många generationer har Lundströmare ivrigt skyndat på islossningen i viken på landet. I år blev Johan invigd i isputtningens mysterier och det blev ett rätt lätt arbete att få loss de sista isflaken ifrån vår vik. Efter bara någon timme seglade de sista flaken iväg. I den soliga söderbacken stod vintergäcken i ensamt majestät, men en del andra blommor var tydligt på väg
2006-04-15
En helt underbar påskafton! Varmt vårväder med nästan 30 grader i solen. Myrorna vaknade till ordentligt och strömmade ut ur myrstackarna. Vi såg vår första fjäril också. Det var en citronfjäril och vår dotter berättade att det skulle innebära att det blir en fin sommar. Det är skrock värd att tro på! Fler av sådana här dagar är precis vad vi behöver nu! Att man sen får äta gott och må bra gör ju inte saken sämre direkt!
2006-04-16
Dags att åka hem från landet. Vi lägger denna påsk på hyllorna som en påsk då våren fick ett ordenligt fäste om Rindö och ser fram emot nästa vårtecken. Blåsipporna syntes nu överallt och vi längtar väl närmast till att vår hägg hemma på Mildasberg ska slå ut. Körsbärsträdets vita blommor är väl också nåt att se fram emot.
2006-04-24
Som vanligt blommade vår hägg först av alla i grannskapet! Den står högst uppe på berget och får rikligt med sol och värme så det är inte så konstigt egentligen. Några häggspinnarlaver har slagit sig ner så dom rensades bort.
2006-06-02
Lagom till veckorna innan skolavslutningen blommar nu Syrenen för fullt. Våren tog sig till slut! Trots en seg start kom så våren till slut i kapp. Nu slutar vi rapporteringen av våren för denna gång. Kanske får vi anledning att göra om det igen nästa år.