En lugn och stilla vinterhelg i skärgården med en god bok framför en sprakande brasa. God mat och mysig vinterpromenad, det var vad som blev facit av denna myshelg på Blidö värdshus.

En ganska kall fredagseftermiddag i mars styrde vi färden mot Blidö för en weekendhelg på Blidö värdshus. Allt var bokat via nätet och det hade varit smidigt att boka det vi önskat.

Vi hade bokat "flygeln" för vår helg och det rummet överträffade våra förväntningar. Två rum och litet kök med fin utsikt och kakelugn. För att vara vandrarhemsstandard kändes det i överkant. Här skulle vi nog kunna trivas!

Det var inte många som bokat denna helg så det var rätt tomt i matsalen på fredagskvällen. God mat tillsammans med en flaska vin kändes helt rätt en sån här kväll.


 

 

 


 

Eftersom det bara var vi som sov över undrade personalen om vi kunde tänka oss en frukostkorg istället för frukost i restauranten. Det passade oss utmärkt och vi fick med oss en välfylld korg med oss till vårt lilla hus.

Lördagen bjöd på kyligt vinterväder och tillfälle för en promenad. Vi gick en sväng ner mot Blidö by och undersökte den lilla kyrkan och omgivningarna runt denna. Känslan av att det är mer folk här om somrarna var tydlig men skärgårdsvinter bjuder på en helt annan upplevelse som alla bör uppleva.

Eftermiddagen tog vi det bara lugnt och läste och mös framför en sprakande brasa och det var några fler som åt middag på kvällen än igår. Lika god som igår var den.
 

 

 

 

På söndagen njöt vi av en strålande vinterdag innan det var dags att fara hemåt efter ännu en avkopplande vuxenhelg. Blidö värdshus om vintern är väl värt ett besök för den som bara vill ta det lugnt. Om sommaren är det säkerligen mer liv och rörelse för dom som så önskar. Saker vi inte prövade på den här gången var de spa-behandlingar värdshuset erbjöd samt den mysiga vedeldade bastun med badtunna som gick att hyra. En annan gång kanske.