Äntligen har vi en ny Thailandsresa att se uppleva. Januari 2017 är det dags lämnade vi vinterkylan för att fara ner till det leende landet.

 

På den här sidan berättar vi om våra upplevelser och delar med oss av intryck och foton.

 

Vi trivs!

Flygservice, färja och ett trevligt litet hotell 

Efter nästan ett års väntan och längtan är det äntligen dags, vi drar till Thailand med Lotta (Marias mamma)!! ”Målet är ingenting vägen är all-la-lala-la-la-la-lt ” som Robert Broberg sjöng, stämmer bra för visst är det gott när målet äntligen är inom synhåll och man går från jobbet med ett leende på läpparna och har två fria veckor i värmen framför sig!

Vi tog bussen till färjan, med tre resväskor, för att bli upplockade av taxi och därefter hämta upp Lotta på vägen. Incheckade och klara på Arlanda skulle vi gå till den utlovade loungen som ingick om man köpte till Premium Class på flyget. Det var inte det lättaste… I incheckningen visste de ingenting men lyckades få fram att det var vid gaterna ungefär. När vi tagit oss igenom passkontroll och säkerhetskontroll och kom till gaten hittade vi ingen lounge. Efter att ha frågat oss fram så blev vi tillbakaskickade till början och fick ta oss ut genom pass- och säkerhetskontroll igen. Efter mycket letande hittade vi åtminstone en lounge och personalen där sa att det skulle finnas en vid gaterna… äventyret har börjat.

Efter att pustat ut en stund i loungen med lite gott vi och snacks var det dags att åter passera passkontrollen och ta oss mot gaten där boardingen skulle ske. Efter en kort väntan kunde vi äntligen kliva ombord och ta plats. Vi möttes av alldeles utomordentligt trevlig personal och deras servicevilja och vänlighet kommer vi ta med oss som en fantastisk start på semestern. Det gjorde verkligen allt för att göra resan behaglig och vi tror att det kommer bli svårt att välja något annat än Premium Class i fortsättningen när vi åker charter.

Resan förflöt som en långresa brukar med mycket väntan och kikande på kartan hur långt det var kvar. En reflektion som kändes lite märklig var när vi mitt i natten passerade rätt igenom Afghanistan på drygt 10 000 meters höjd. Kontrasten mellan oss glada och obekymrade semesterfirare och de som fanns under oss är väsensskild, om man säger så.

Framåt ljusningen av en ny dag började så Thailand dyka upp framför oss. Kort därefter var det landning och pysslet som det alltid innebär att ta sig in i det här landet. Men efter den karaktäristiska väntetiden i köerna, till passkontroll och instämpling, var vi igenom och kunde hämta väskorna samt ta oss till den väntade taxibilen. Flygplatsen i Krabi fungerar bättre än den i Phuket enligt vår uppfattning, allt går snabbare och smidigare.

 


Färjan till Koh Lanta.

 

Resan söderut mot Koh Lanta tog dryga timmen innan vi nådde färjeläget. Färjan är inte riktigt som hemma men över kom vi och efter ytterligare dryga milen var vi äntligen framme!

Vi blev incheckade och fick våra rum. Enkel standard men trevligt och typiskt thailändskt. Vi stoppade snabbt in väskorna på rummet, bytte om och begav oss ner till stranden precis utanför hotellet. Vi greppade varsin solstol och inledde semestern på allvar! Ett dopp i havet hanns också med innan vi gjorde oss klara för middagen. Vi hann även med att träffa en av guiderna och boka en utflykt till på söndag.

Tog oss till närmsta 7/Eleven för att inhandla vatten, öl och snacks. Kom tillbaka med lite smått och gott att avnjuta på vår utanför.

Vi hade sett ut en restaurang något hundratal meter längs stranden från hotellet. Efter en god och rätt kryddstark middag var det tre trötta Vaxholmare som somnade rätt gott efter en rätt lång första semesterdag.

Wednesday, January 25, 2017 10:19:00 AM
-April 2021+
SMTWTFS
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistics

  • Entries (2)
  • Comments (1)