Resdag

Klockan ringde redan 06.45, en snooze och sedan in i duschen. Idag ska vi till Dunedin (uttalas ”Danijdin” av ortsborna). Vi har tänkt åka South scenic route, en turistväg som mestadels går längs kusten från Queenstown till Dunedin. Många fina utsiktsplatser under vägen och många platser att få se till exempel sjölejon och pingviner och även en mängd historiska platser.

Vädret idag var nog bäst för bilkörning. Turistandet blev en blåsig och ganska regnig historia!


Gem stone beach

Vi kom iväg tidigt och hann stanna till och leta burk på fina platser innan det började bli sämre väder. Ett av stoppen idag var på Gem stone beach där man tidigare hittat både guld och halvädelstenar på stranden.

Blåsigt vid Waipapa Lighthouse idag. 

När vi kom mot kusten svängde vi av för att titta på en fyr, Waipapa lighthouse, som började byggas efter att ett stort passagerarfartyg förliste 1881. Vid det tillfället omkom 131 människor, en katastrof! Bitar av vraket går att se än idag. Fyren står kvar och är idag moderniserad och lyser än idag för att hindra fler fartyg att förlisa. Sjölejon och sälar brukar soliga dagar ligga på stranden nedanför och njuta av värmen men idag föredrog de nog värmen till havs.


Fullt med cyklister rusade förbi oss

Vi har även lyckats få se en cyklistskock som kom mot oss på vägen. Det verkade vara ett ganska stort lopp eftersom en helikopter och ett flertal sändningsbilar för tv och radio kom samtidigt med cyklisterna. Vi såg även ett av vardagsbestyren på Nya Zeeland med sina 35 miljoner får. En fårskock som skulle flyttas från en hage på ena sidan vägen till en hage på den andra sidan. Med hjälp av ett par hundar och en fyrhjuling såg det ut att gå galant.


Flytt av får.

En kul sak med burkletningen är att det tar oss till oväntade platser. Och vi får se en del oväntade saker … och djur…


En större fågel som dök upp vid ett av stoppen

Till hotellet hittade vi galant trots att Dunedin är en ganska stor stad. Frusna och lite trötta beslöt vi oss för att en middag på hotellet skulle sitta fint. Nu är vi mätta, belåtna och mycket, varmare efter ett bad (det gäller att passa på när det finns badkar med propp!). I morgon ställer vi ingen klocka!

Posted by Maria Wednesday, October 31, 2012 7:50:00 PM Categories: Dunedin Te Anau
Comments are closed on this post.