Ner mot Queenstown

Efter att ha somnat riktigt tidigt efter den långa och intensiva gårdagen vaknade vi också tidigt och smög ner till frukosten som lagades medans vi väntade. Ägg Benedictiné smakade inte alls fel. Efter det checkade vi ut och gick en promenad i Wanaka. Lite blåsigt men som vanligt vackert. Det är inte svårt att bli bortskämd med sånt här.


Vy över Wanaka, vår lodge ligger i mitten (med bilar framför)

Idag hade vi en kort resa att göra. GPS:en sa positivt att det bara skulle ta 50 minuter att ta sig till Queenstown. Visst, skyltarna skrek ut det vanliga glada och positiva 100 km men verkligheten sa att det var dumt att prova den farten om man skulle komma fram. Brant och kurvigt är väl två bra ord som rätt bra sammanfattar vägen mellan Wanaka och Queenstown. Andra ord är väl strålande vyer och utsiktsplatser som slår det mesta.


Vägstopp med burkletning

Men tid hade vi och ner kom vi efter ett gäng foto- och burkstopp tagit oss ner för den sista serpentinvägen nådde vi Queenstown och då vidtog den hittills knepigaste jakten efter hotellet. Jag menar, med tre GPS:er och en adress, hur svårt kan det vara? Riktigt svårt skulle det visa sig J. Men, till sist, efter att sett en god bit av omgivningarna valde vi rätt adress och nådde fram till hotellkomplexet. Där blev det ytterligare några varv runt området innan vi kunde kliva in i rätt reception, få en nyckel och baxa in bilen i parkeringsgaraget. Puh! Det var dagens utmaning.

 


En vy alldeles innan sista "backen" ner mot Queenstown

Idag hade vi bestämt träff med några andra geocachare och det var skoj att träffa dem igen på denna sida av jorden. Det blev en väldigt trevlig kväll med god mat och utbyten av minnen. 

 

Posted by Lasse Friday, October 26, 2012 9:50:00 AM Categories: Queenstown Wannaka
Comments are closed on this post.