Mot nya stränder

Idag var det så dags att byta lugnet och stillheten på Koh Mook mot det mer livliga (förmodade vi) Ao Nang. Båten skulle inte gå förrän 12 så det var en lugn förmiddag som stod på schemat. Vi åt, plockade ihop våra saker och gick ner till stranden för ett sista dopp i havet, i alla fall här, såklart.

Efter att vi checkat ut och gjort oss skuldfria tog vi en glass medan vi väntade på båten som skulle ta oss i land.

Koh Mook kan vi verkligen rekommendera för den som söker lugnet. Det finns inte särskilt mycket att göra här. Man kan så klart ta sig ut på närliggande öar och kommer man hit är Emerald cave ett måste anser vi. Hyr man en långtail-båt gör man det enklast för sig och för oss var det lite oklart om vakterna som ibland patrullerar ingången verkligen tycker det är en bra idé att paddla in där. 800 TBH för oss alla fyra är ändå inte särskilt mycket pengar (drygt 160 kronor). Även om rummen var rätt spartanska gillade vi dem. Men se till att ha tillägget med havsutsikt. Rummen som låg bakom kändes trista att sitta vid, inte mist för att toaletterna låg på baksidan av vår rad och fönstren där enbart bestod av myggnät… Maten på Koh Mook var billigare än vi gissade, ofta lite lägre än på Koh Lanta. Det kalla kostade mer än på Koh Lanta vilket är helt ok med tanke på transporterna kan man tycka. Skorna tog vi av oss när vi gick i land för en vecka sedan och satte inte på dem igen förrän vi kom iland på fastlandet idag (med undantag för våra långpromenader upp till Hill Top i kvällsmörkret).

Nåväl, efter den korta båtresan klev i land och in i den väntade minibussen som skulle ta oss till Ao Nang. Det tog ett par timmar innan vi plötsligt befann oss på ett nytt hotell.

Det första intrycket var att här hade vi bytt upp oss rejält i standard. Stor och fin entré med en jättestor reception. Incheckningen gick snabbt och vi blev visade till våra rum efter en kort genomgång av hotellets faciliteter och ”tänk-på-att”. Rummen vi fått låg vägg i vägg med varandra. Emellan rummen gick det att öppna en dörr som gjorde det till ett stort familjerum så att säga. Praktiskt! Rummen var av betydligt högre standard, även om vi hade lite svårt att förstå varför man satt in en öppningsbar ”fönsterlucka” mellan toa och själva rummet. Visst, innanför luckan låg ett badkar, men ändå…


Vårt nya hem. Bakom fönsterluckorna ligger toan. Hmm...

Vi gjorde oss hemmastadda och tog lite kallt innan vi bestämde oss för att gå en sväng för att leta upp en mini mart. Hittade en snabbt och blev väl förvånade över de klart höga priserna. Ölen kostade i princip som på systembolaget hemma! Men det visade sig att vi valde fel första butik att handla i. Även om nog Ao Nang visade sig ha de högsta priserna av de tre ställen vi besökte denna gång så var det inte riktigt så illa.

Vi bar upp grejorna till rummet och drog oss sen ner mot poolen för ett dopp. Det funkade bra.

Efter en så här fullmatad dag (eller hur…) kände vi oss rätt trötta. Vi beslöt därför att bara gå ner till en minimart för att köpa lite enkel middag som intogs på rummet tillsammans med lite kallt och sällskapsspel. Jo, det är verkligen jobbigt med semester!

Wednesday, January 8, 2014 11:26:00 PM
Comments are closed on this post.
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistics

  • Entries (16)
  • Comments (1)