Monsterbil


Frukost i vänthallen

I morse var vi uppe med tuppen! Vi skulle med färjan över till sydön nämligen. Upp, packa det sista och iväg, frukost åt vi i vänthallen efter incheckning på Interislander. På nordön lämnade vi vår fina hyrbil sad. Det kostar 5-600 NZD bara att ta över bilen med färjan så det brukliga är att lämna bilen vid färjeterminalen på nordön och hämta en ny i Picton på sydön.

Sträckan nord- sydön sägs vara en av de vackraste på jorden och vi kan hålla med. I det fantastiska vädret gjorde sig berg och dalar fantastiska mot det gröna vattnet. Resan tog ungefär 3,5 timmar, dvs lagom länge för att klå Lasse i MIG (hehehe), lyssna en stund på när Stefan Sauk läser om Carl Mörk, dricka en kaffe och fota berg.


Inloppet till sydön och Picton

Väl framme i Picton fick vi vår nya hyrbil. Eller, är det ett monster… Något hade blivit fel och den bil vi skulle ha skulle visst säljas. Istället fick vi fick en Holden Sedan, modell större. Monstret får knappt plats i en vanlig parkeringsruta!  Nåja, väskorna gick in lätt i bagageutrymmet och det hade väl lätt fått plats ett par till lika stora…

Ibland kan man undra hur Garmin (GPS:en) tänker, den valde inte riktigt den snabbaste, rakaste och säkraste vägen till Nelson där vi skulle stanna över natten… Har jag tidigare skrivit om kringelikrokiga, smala vägar som gått över berg och ner i dalar så tar den här vägen priset! På många vägar får man köra 100 km/timme men som tur är varnas det i de kurviga avsnitten och skyltar talar om lämplig hastighet. På ett ställe högt upp i bergen hade en bil åkt över kanten och stod i 30 graders lutning utanför vägen, hade nån öppnat dörren på nersidan hade den åkt ur och ramlat nerför det busk- och trädklädda berget. Tack och lov verkade ingen skadad.  Tack vare Garmin fick vi i alla fall se många trevliga vyer vi missat om vi åkt den större, betydligt rakare vägen. 

Vårt Hotell, Mysigt med egen altan. Bilen till höger är den vi ska ta oss runt med resten av tiden. 

När vi så äntligen kom fram till Nelson visade det sig att vårt hotell låg nästan en mil utanför själva staden. Ett kanonmysigt hotell med låga hus i rött tegel, som en egen liten by. Här blommar syrener, liljor och rosor. Våren när den är som bäst med andra ord! Vi checkade in och tog sen en cachingrunda i närområdet innan dagen kändes färdig. Ännu en dag full med nya fascinerande intryck!


Härligt  med vår.

 

Posted by Maria Tuesday, October 23, 2012 10:05:00 PM Categories: Nelson

re: Monsterbil

Friday, October 26, 2012 11:49:25 AM Mats

Var tvungen att GoogleEartha lite, farleden in till Picton ser vacker ut, men två glas vin till frukost? smiley

Comments are closed on this post.