Madame Tussauds och Halloween parade

Efter sedvanlig frukost bestående av fruitloops och mjölk gav vi oss iväg mot Madame Tussauds vaxkabinett. Det är fascinerande hur de lyckas att få vaxdockorna så lika sina förlagor. Vi träffade på John Wayne, Marrilyn Monroe, Janis Joplin, brittiska kungafamiljen och USAs president med hustru. Lina cyklade även en sväng med ET.


Lunchen intogs på Planet Hollywood, gissa vad? :) Rätt, hamburgare! Idag slog vi på stort eftersom det blir som avslutningslunch/middag för oss, vi tog efterrätt. Fantastiskt god varm brownie med vanilj och chokladglass och en hög med grädde med både choklad- och kolasås ringlad ovanpå. Det vi missade var att varje portion var gjord för två... Vi fick i oss det mesta trots det och rullade hem för en paus innan Highlinepark och Halloweenparaden ikväll.
Tog Metron ner till  14th street och gick mot The high line park. På vägen möter vi mängder av utklädda människor i ansiktsmasker med eller utan övrig förklädnad. Både vuxna och barn (från bebisåldern sittande i bärsele) utklädda till spöken, monster, spindelmän, djur av olika slag en var ett träd med mossa, grenar och blad. Och alla går helt naturligt omkring i storstan... Som en zombieapokalyps fast lugnare.


Vi smet in på Chelsea market som även den var Halloweendekorerad. Det var ett mysigt ställe jag önkar vi haft mer tid till.


The Highline park visade sig inte från sin bästa sida idag, smådugg, blåsigt och nästan skymning. Parken är gjord på en bit nedlagd järnvägsspår, säkert ett par kilometer lång men bara max tio meter bred och dessutom nio meter upp i luften. New Yorkborna tar verkligen alla chanser att bygga små oaser med grönområden i staden.


Att försöka ta oss till ett bra ställe att se Halloweenparaden på var lättare sagt än gjort. Vi råkade hamna där paraddeltagarna samlades och ställdes upp. Poliser överallt som stängde av gator med stängsel, visade folk tillrätta och var behjälpliga på alla sätt och vis. Vi fick vända mer än en gång när vi fastnat på insidan av dessa stängsel. Till slut kom vi fram ungefär 40 minuter innan paraden skulle starta. Det var redan mycket folk men vi fick ganska bra utsikt där vi stod. Temat i år var The Garden of Eartly Delights. Det fanns så mycket att titta på, så många fina utklädnader och fiffiga uppfinningar med spöken, pumpor, kinesiska ormar och en massa annat. En del stora fordon var med även de "utklädda". Efter nån timme räckte det för vår del och vi tog oss tillbaka för att se resten på TV.


En sista heldag i New York, i morgon bär det av hemmåt igen. Innan vi åker till flygplatsen har vi planer på att se Strawberry field, minnesplatsen över John Lennon, som ligger i den del av CentralPark vi har kvar.

Friday, October 31, 2014 9:23:00 PM
Comments are closed on this post.
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistics

  • Entries (7)
  • Comments (0)