Mäktig natur

Idag var det dags att fortsätta färden söderut. Innan vi lämnade Rotorua gick vi dock en kort prommis för att leta burk och kika på marknaden som hölls idag. Marknaden var på många sätt lik en svensk marknad. Samma typ av tröjor och krims-krams som man återfinner på vilken marknad som helst hemma. Möjligen såg man fler bord med vad som mest liknade loppmarknader i miniformat. För övrigt var det mesta sig likt som sagt var.

Efter det var det dags att fara vidare. Vi hade en relativt kort resa idag varför det fanns gott om tid att stanna till längst vägen. Vårt första stopp gjorde vi i Taupo, ett samhälle vid den norra stranden av Lake Taupo. Utsikten över sjön var inte fel och bergen tornade upp från alla håll. Lite känsla av det vi varit beredda på att se på Nya Zeeland började smyga sig på allt mer.


Utsikt från strandpromenaden i Taupo. Gillar pictrogramen i det här landet.

Vi for vidare söderut och stannade till vid en rastplats för att käka lite lunch. Utsikten härifrån är svår att förmedla på kort men det var en av de bästa utsikter vi ätit lunch i hittills. Kanske blir det fler och ännu bättre inom kort.


En skaplig utsikt att käka lunch i.

Färden gick sedan vidare söder och uppåt in i Tongariro national park. Vi stannade till och gick på burkjakt. Skogen såg rätt mycket ut som hemma fast en del träd var rätt mycket större kan man säga. Att få en blick av naturen här var en sannerligen en intressant upplevelse. När vi fortsatte med bilen efter promenaden kunde man t.ex. se att det kom rök ur en av de snötäckta vulkanerna och sånt ser man ju inte så ofta hemma precis.


Riktigt så stora talliknande träd har vi nog inte hemma.

Väl framme vid hotellet, som enligt GPS:en ligger på drygt 1100 meters höjd kunde vi konstatera att vi återigen fått ett hörnrum med rätt fin utsikt över området och alla omgivande bergsmassiv. Nya Zeeland har hittills visat upp enbart trevliga sidor måste man ändå säga.


Utsikten från fönstret i rummet dög.

 

Posted by Lasse Saturday, October 20, 2012 9:38:00 AM Categories: Rotorua Tongariro
Comments are closed on this post.