Kontraster

Något jag funderat på sedan vi kom hit till Nya Zeeland är alla kontraster man möter, människorna, kulturen, husen, naturen, ja allt! I skogen växer enorma ormbunkar och så ”vanliga” ekar, Maorikulturen och de engelska influenserna, man möter människor klädda i badtofflor, korta shorts och linne samtidigt som någon med täckjacka mössa och halsduk (eller med dunjacka och badtofflor…), bredvid ett ultramodernt höghus står ett gammalt hus närmast likt en katolsk kyrka med mosaikfönster och allt. Det är häftigt att allt samsas så bra!

När vi efter en frukost på hotellrummet packat in oss i bilen och kört iväg måste jag säga att det känns bättre att sitta bredvid idag än igår. Börjar nog sätta sig lite det där med att åka på fel sida av vägen!

Hobbiton, vi har varit där. 

Idag åkte vi till The Hobbiton för att känna för en stund hur det är att vara Hob. Vilka fantastiska mästerverk de små hobbithusen är! Bilbo Baggers hus låg längst upp i en kulle med en stor ek ovanpå. Eken är konstgjord med massor av löv och allt eftersom den ständigt skulle vara grön. Bara eken kostade 1 miljon dollar att göra så nog kan man förstå att det är en ganska påkostad produktion, Trilogin om Härskarringen! De löv som blåst ner från eken var ok att ta med som minne och nog hamnade ett i fickan allt. En härlig guide som berättade massor av små anekdoter om inspelningen av filmen gjorde resan till The Hobbiton kanon!


På toppen bor Bilbo. Eken ovanför är en konstgjord historia som gick loss på en miljon dollar.

Efter Hobbiton bestämde vi oss för att ta en tur söderut från Rotorua och hamnade då på Waiotapu Thermal Wonderland. Waiotapu är ett område med mycket geotermisk aktivitet, det pyser och bubblar vart man än går. Vi följde den utstakade stigen runt och fick då bland annat se svavelosande små sjöar, kokande råolja, vattenfall i grönt och vitt, en stor knallgrön kratersjö som uppstod efter ett vulkanutbrott för 700 år sedan. Ännu en spännande och färgrik naturupplevelse!

Wai-O-Tapu Wonderland. 

Efter denna dag full av intryck köpte vi med oss var sin pan pizza från Pizza Hut och åt på rummet.

Posted by Maria Friday, October 19, 2012 9:33:00 AM Categories: Rotorua
Comments are closed on this post.