En för oss typisk weekendresa med barnen, denna gång för att leta efter julen i Dalarna, blev en trevlig helg även om vi saknade den riktiga julkänslan vilket mest var vädrets fel.

Så var det dags att hitta på något för hela familjen igen. Vi hade tidigare diskuterat att utnyttja ännu en hotellpremie från Coop. En önskan var också att vi ville få lite julkänsla i form av en äkta julmarknad. Tanken vi hade är att julmarknader utan T-tröjor och annat trams hittar man enklast i Dalarna. Därför utgick vi denna gång från Borlänge och efter lite surfande bestämde vi oss för att julmarknaden i Leksand kändes lovande.

Men innan vi kom så långt var vi "tvungna" att göra ett stopp i Godisbutiken i Hummelsta som vanligt verkar det som. En hel del inköp även denna gång och barnen var helt nöjda med tillvaron.

Efter Hummelsta åkte vi direkt till Borlänge och letade upp vårt hotell. Hotellet låg centralt i Borlänge och vi fick faktiskt två rum denna gång med dörr emellan vilket kändes riktigt lyxigt. I barnens rum fanns leksaker och annat som en extra bonus.

Lördagen började med en kanonfrukost på hotellet och barnen (och även de vuxna) åt sig proppmätta. Därefter var det dags att åka upp till Leksand och gå på julmarknad. Den julmarknaden var det sannerligen inget fel på! Inga T-shirts så långt ögat kunde se. Gott om hemslöjd och annat som gör att det känns rätt. Det fanns också en medeltidsmarknad i ett av hörnen. Vill man uppleva en julmarknad som känns äkta rekommenderar vi ett besök i Leksand under första advent. Det enda som var synd var att vädret var så uselt. Inte en snögnutta, lite småregn och runt 2 grader varmt gjorde att vi tröttnade rätt så fort. Men andra år är det nog betydligt bättre.

Efter det bar det iväg till Borlänge igen och äventyrsbadet. Detta bad var en trevlig upplevelse med några roliga rutschkanor och forsar samt en utomhusdel. Allt kändes riktigt fräscht och det var ett par trötta barn (och föräldrar) som till sist tog sig tillbaks till hotellet.

På söndagen tog vi det rätt lugnt och for hem rätt tidigt. Borlänge har nog mer att erbjuda egentligen men vädret kändes inte direkt lockande. Vi var ändå rätt nöjda med helgen och det är alltid skönt att komma bort och göra något annat då och då.

Även om vädret kunde varit bättre fick vi den avkopplande helg vi önskat. Äventyrsbadet blev en positiv upplevelse som vi tar med oss här ifrån. Denna del av Sverige har mer att erbjuda och vi får säkert anledning att komma tillbaks hit.