Mildasberg

 

Hemresa och sammafattning

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistics

  • Entries (8)
  • Comments (0)
Tuesday, November 17, 2015 9:28:00 PM

Idag återstod inte mycket mer än att packa ihop sakerna, äta frukost och resa hem. Vi hade packat det mesta innan vi gick ner till frukosten och intog den sista frukosten. Efter det återstod lite väntan innan bussen plockade upp oss för vidare färd mot flygplatsen. Allt gick smidigt och nån halvtimme innan utsatt tid kunde vi landa på svensk mark igen. Det var med lite tunga steg vi klev ut i den relativa svenska kylan och vardagen igen.

Vi tackar för en finfin vecka på Madiera! Ska man försöka sammanfatta det på något vis kan det se ut så här:

Boendet

Vi valde ett relativt enkelt hotell, Prestana Bay, med all inclusive nära stranden. För oss passade det utmärk och havsutsikten var helklart där. Det var riktigt mysigt att se solen gå ner i havet (vilket skedde de flesta dagarna vi var där.) från den egna balkongen med ett glas vin i handen. Maten var väl med tveksam godkänd. Frukosten gillade vi men resten var sisådär måste vi nog säga. En vecka räckte bra. Rummet var utmärkt tyckte vi men så fick vi ju en uppgradering med ett extra rum också. Sån tur kan man ju inte hoppas på.

Köra bil

Vi tycker inte man ska vara allt för oroliga för att köra bil här. Vägarna är egentligen helt ok men väldigt branta och kurviga med några få undantag. Det är dock inte jättemycket trafik vilket gör det lite enklare. Madeirabor tycks vara väldigt förstående och allt som oftast stannar de för att släppa fram en. Att tänka på är att man gärna stannar mitt på vägen och därmed tar upp halva vägen. Inte alltid väljer man platser med full sikt heller. Men hastigheten är inte så hög heller.

Tänk på att kanske inte hyra den klenaste bilen. Att bli stående mitt i en av backarna här skulle inte kännas något vidare om man säger så. Har man en GPS är den bra att ha med tycker vi. Skyltningarna är i bästa fall sporadiska och att hitta rätt väg ut från stan kan nog bli svårare. Kombinera dock GPS:en med sunt förnuft. GPS:en försöker ju oftast nämna den snabbaste/kortaste vägen och det är långt ifrån säkert att det är den väg man helst vill ta.

Trots allt detta tycker vi det gick fint att ta sig runt. Den relativt låga hastigheten folk håller, de hjälpsamma Madeiraborna och den glesa trafiken gör detta fullt möjligt. 

Ön

Vi tyckte ön passade oss utmärkt. Ändå skrapade vi nog bara på ytan och det finns utrymme för minst en vecka till. Vi hann t.ex. inte med en av de saker vi förutsatt att göra; en levadavandring. Kommer vi tillbaks står det nog högst på listan över måsten. Vädret passade oss utmärkt; dryga tjugo grader och ständig sol (jo, vi hade nog liiite tur kanske). Mer än så kräver vi inte.

Sammanfattningsvis en semestervecka med mersmak

Comments are closed on this post.
http://mildasberg.se/hemresa-och-sammafattning.aspx