Madeira! 

Hurra, vi åker till Madeira. Det finns många sätt att fira ett halvsekel. Men man kan ju börja att fundera kring om det verkligen är mycket att fira. Dagarna går som de gör och att bli 50 var säkert en stor bedrift en gång i tiden. Idag är det nog förväntat i den här delen av världen på nåt vis :). Dock är det väl något det är svårt att se förbi och jag är ju inte dummare än att jag ser en möjlighet att göra något jag tycker är skoj med halvseklet som ursäkt. Därför sitter jag just nu och avslutar dagens händelser innan vi sätter oss på ett plan som ska ta oss närmare 400 mil söderut till den gröna ön Madeira för en veckas avkoppling. Det har funnits sämre måndagar vill jag med bestämdhet mena.

Planen är att blogga lite om resan och bara njuta en vecka framåt. Jag tror det kommer fungera.

Posted by Lasse Monday, November 9, 2015 9:57:00 PM Categories: resor

Snickeriövningar 

Så har vi äntligen kommit igång så smått med ett av dotterns rum. Sedan sonen flyttade ut för ett par månader sedan har det liksom ropat åt en var gång man gått förbi; "Kooom in till mig..här behövs fiiixas...". Länge har vi klarat att motstå impulsen men till sist gick det inte längre. I söndags satte vi igång till slut. Bort med halvpanel och det gamla fönsterfoder som borde bytts vid fönsterbytet för ett par år sedan eller så :).

Sen var det bara att sätta dit nya fönsterfoder och allt som allt tog det väl inte mer än en halv dag. Ibland undrar man vad man drar sig för egentligen men så är det väl med arbete förståss.

 

Snygga färger genom åren..Dottern ville trots det måla om.
Nya fönsterfoder...till slut..

I måndags var vi och köpte färg och spackel. Vi hann även grovspackla och grundmåla fönsterfodret. Plötsligt känns det hela överkomligt. Så märkligt...

Posted by Lasse Tuesday, September 11, 2012 10:18:00 PM Categories: Renovering

Nystart 

Den här sajten är något som blivit ett allt sämre samvete varefter åren gått. Men vår förestående resa till Nya Zeeland (mer om det senare) gjorde att vi gärna ville ha igång sajten igen. Vi ville få en plattform att berätta om vårt äventyr medans vi upplever det. Jag har därför i dagarna installerat mojoportal som CMS-plattform och porterat in det mesta av vad vi hade på den gamla sajten. Det var en nostalgiskt upplevelse bara det och skapade merkänsla. Det var KUL att läsa och minnas och känslan av att det var trist att år saknas var märkbar. Vi får väl se var det leder.

Fortfarande är väl inte allt i ordning men nu har vi nåt att bygga på som är betydligt enklare att uppdatera i alla fall.

Posted by Lasse Tuesday, August 28, 2012 9:30:00 PM Categories: Webbplatsen

En våruppdatering 

Oj vad tiden går! Riktigt dåligt samvete kan man få ha för vår dåliga uppdatering av hemsidan. Det har väl varit allmänt körigt och mycket, mycket datortid har gått åt till utvecklandet av scoutkårens nya webbplats (kolla gärna på www.waxholmsscoutkar.se så ser ni vad jag menar). Hur sammanfattar man ett halvår av vårt liv i några enkla rader? Ja vi får väl ta det månadsvis:
November:
En månad som med undantag av kaoset denna enda dag förblev snöfri och varm för årstiden. Lasse fyllde år och det blev ett betydligt stillsammare firande detta år. En resa till Milano i tjänsten blev det också för hans del och det kändes lite overkligt med ungefär samma typ av väder där nere som här hemma. Tiden har gått ur led ordentligt kan man tycka. Milano är för övrigt en rätt trevlig stad även om det inte blev något inköp av den 22.500 Euro dyra klänning jag såg. Nästa gång kanske.
Sista helgen i november var det så dags att återuppleva dom gamla hjältarna Iron Maiden. En underbar spelning i Globen, även om vi nog skulle vilja hört lite mer klassisk Maiden kanske.
December:
Första helgen i December, dvs första advent drog hela familjen iväg på en julresa till Dalarna. Det kan ni läsa mer om här.
Julmånad med allt vad det innebär. Barnen väntade som vanligt på jultomten och öppnade julklappskalendern varje dag som tröst. Julen kom till sist hemma hos oss på Mildasberg men tomten hade nog gått fel i år.
Nyår firades, liksom så många år tidigare, hemma tillsammans med Lasses föräldrar. Vi hoppas att 2007 bjuder på ett spännande år med nya möjligheter.
Januari:
Maria avslutade sitt första år som högskolestuderande. Med två år kvar och utan resttentor och annat kunde hon vara helt nöjd. Snön kom så till sist även denna vinter. Lite kyla, men inte alls så illa som det kunde varit.
Februari:
Fortfarande vinter. Vi blev bjudna hem till familjen Johansson på vinterbad i deras vedeldade tunna vilket blev en trevlig tillställning, tack för denna! Maria packade upp sin julklapp från maken då det bjöds på myshelg med middag, utebad i badkaret och filmafton i hemmets lugna vrå. Massagen väntar hon dock fortfarande på.
Mars:
Ett tu tre så var vintern borta lika snabbt som den kom. En osannolikt varm mars som runt om i Sverige blev den varmaste man uppmätt. Jämför man med förra årets minst sagt kylslagna mars (kolla i vårt arkiv om ni glömt hur det var) så kan man inte mer än njuta.
Vi har upptäckt geocaching som vi tror att det finns all anledning att återkomma till lite senare men ett par helger (och vardagskvällar..) i mars har det letats burkar i skog och i stad med stigande entusiasm.

Påsk har det också varit. I vanlig ordning firades denna på "landet" tillsammans med Lasses föräldrar och bror med familj. Ingen isputtning i år precis och inget vatten i dikena som det brukar vara. Däremot hann vi provköra båten som vi hoppas att få låna även i år till semestern.

Ungefär så kan vi sammanfatta halvåret som gått. Egentligen ett rätt stillsamt halvår på pappret men vardagen har tagit mycket tid i anspråk känns det som. Men nu när våren är här i full prakt blir det nog lite mer av annat också. Kanske får vi anledning att skriva en rad här då och då också...

Posted by Lasse Friday, April 13, 2007 2:40:00 PM

När vintern kom till Sverige.. 

Vintern kom och gick igen. Som vanligt uppstod kaos när årets första snö föll över Stockholm. Vägverket hade missat det SMHI varnat för i flera dagar och många Stockholmstrafikanter likaså. Nej, sommardäck är inte bra på vintern, fatta det!
Här följer Lasses historia om hur han försökte komma hem den här kvällen:

Glad i hågen traskade jag bort mot Roslagstull efter välförrättat värv. Klockan var väl runt fem eller så. Rätt mycket bilar och när jag kom över Valhallavägen passerade just en 670:a förbi (tycks alltid hända, inte mer med det). Det skulle nog visa sig att Lasse borde ha gått fem minuter tidigare från jobbet den här dagen så han hunnit ta den bussen. Väl vid busshållplatsen inleddes en lång väntan. När det gått 30 minuter och inte en enda buss passerat började man ju ana oråd om man säger så (våra bussar går var 10:e minut och det går väl sju andra linjer förbi där ungefär).

Tills slut kom en buss fram (inte min) som helt sonika parkerade och sa att det var ok att komma in och värma sig om man ville, men han tänkte inte åka vidare just nu (vilket var rätt svårt eftersom trafiken inte rörde sig).

Hade ingen lust med det och tänkte lite listigt att om man tar sig till Danderyd kanske bussarna till Vaxholm vänder där istället eftersom det inte gick att köra i stan.

Jag var inte ensam på tunnelbanan som kom redan efter 30 minuters väntan. Inte heller var det tomt på den stora bussterminalen i Danderyd. Precis när jag kom fram meddelande dom vänligt att all busstrafik var inställd. Inte en buss alls tänkte gå någonstans. ”Men resegarantin gäller - om ni kan få tag i en taxi” sa informatören käckt. Jag tyckte mig skymta hånleendet då han sa det och det var onekligen rätt komiskt möjligen och tro att det skulle gå att få tag i en taxi. Klockan var nu kvart över sex ungefär.

Så vad gör man strandsatt 3 mil från Vaxholm? Går såklart. Började traska mot Täby förbi kaoset av bilar som försökte ta sig fram på gångvägar och annat. Jag kan säga att det gick snabbare för mig. Drygt en 1 timme den knappa mil det var från Danderyd till Roslags Näsby. Kom nämligen på att man kunde kolla om Roslagsbanan gick och se det gjorde den (och den som brukar vara så utskälld). Efter bara 20 minuters väntan dök ett tåg till Österskär upp och jag var inte ensam på det tåget heller.

Nu är det ju tyvärr så att Österskär inte riktigt ligger mot Vaxholm. Det finns en liten håla i skogen som heter Rydbo som är det närmaste man kommer. Då är det bara knappt 15 kilometer kvar till Vaxholm. Straxt efter åtta kliver jag så av in the midle of nowhere. Har du någon gång varit i Rydbo vet du vad jag menar.

Vaxholmsvägen är en ganska olämplig väg att traska på, speciellt när det är kolmörkt och yrsnö i luften. Att man inte syns så himla bra är en ganska monumental underdrift så med risk för livet travade jag hemåt. Det var inte så mycket trafik precis. Tror det berodde på att vägverket tagit semester igår och glömt att det kan snöa så här års varför inte bilarna kom fram så bra. Vägen bestod mest så här dags av två djupa snöspår och det blev rätt jobbigt att pulsa fram får man väl säga.

Straxt innan Resarö var det faktiskt en vänlig själ som stannade och skjutsade mig till färjan så det blev bara en dryg mil att gå från Rydbo. Jag hann med tiofärjan som i princip gick i tid. Gamla hederliga färjan, den kan man lita på!

Att tro att det skulle gå en buss på Rindö var en förhoppning som kändes rätt fåfäng egentligen och det var den ju också. Min sommardäcksklädda bil lämnade jag kvar vid färjan och traskade dom sista 3.5 kilometrarna hem. Tur att det inte var så mycket bilar ute eftersom gångvägen var helt oplogad.

Så jag var hemma redan 22.40. När jag klev upp i morse kändes det som jag gått en bit igår.

 

Posted by Lasse Tuesday, November 7, 2006 2:37:00 PM

Höst.. 

Hösten drog verkligen ut på tiden detta år men efter en härligt varm tid ser det nu ut som om vi kan börja se fram emot normalt väder igen. I morse visade nattfrosten med sitt vita gnistrande skimmer att det verkligen är andra tider att se fram emot. Idag satte vi därför in innerfönstren igen för att åtminstone ha en chans att sätta på värmen om vi vill.
Annars har hösten mest lunkat på. Den sista helgen i september upplevde vi dock en underbar helg i skärgården. Det ska inte vara så varmt som det var då men vem klagade. Nära 20 grader och strålande sol är något unikt som vi tar med oss i minnet och plockar fram en dyster dag i november när hösten verkligen kommit.
Den 22 oktober förra året la vi upp första sidan på Mildasberg.se. Sedan dess har sajten växt till drygt 100 Mb i nära 4000 filer (otroligt vad FrontPage måste skapa småfiler. Det märks att det är Microsoft som skrivit programvaran). En del av dessa filer, liksom besökare härrör sig nog från Ugglans medlemssida som också fått plats hos oss. Sajten har i snitt drygt 1 besökare per dag och totalt har ca 150 unika besökare valt att hälsa på oss. Vi tror väl inte precis google.se skulle varit jättenöjda men oss inspirerar det att driva detta projekt vidare.
Höstens webbarbetstid har annars mest spenderats på Ugglans medlemssida men det arbetet kommer även att påverka Mildasberg.se genom att det blir enklare att administrera sidan och lägga upp nyheter etc. I bakgrunden ligger redan ett nytt inloggningssystem som nog inte märks alls ännu. Mildasberg.se har också flyttat från One.com till Web10.se och ligger nu på en Windowsmaskin istället. Att programmera i ASP på Suns ASP-klon blev till slut övermäktigt då allt tenderade att bli speciallösningar. Efter en dryg veckas sena kvällar med att försöka få uppladdning av filer att fungera var det bara att krypa till korset och göra något drastiskt. Flytten gick bra och nu fungerar filhanteringen som den ska!
Närmast ser de vuxna fram emot att spendera en lördagskväll i Globen tillsammans med ungdomshjältarna Iron Maiden. I Slutet av november kommer det att ske. Vi har också bokat en resa till Borlänge helgen första advent för hela familjen. Tanken är bland annat att gå på julmarknad i Dalarna, äta julbord och bada i äventyrsbad. Detta som ett tidigare löfte till barnen och för att det är dags att göra något skoj igen.

Posted by Lasse Sunday, October 29, 2006 2:35:00 PM

Vardag och höst 

Vardagen går vidare med hösten i antågande som det känns en sån här regndag. Två veckor har hunnit passera sen semestern slutade och det känns nästan som vanligt igen. Alla i familjen börjar komma in i vardagslunken. För att liva upp det för oss passade vi på att tänka tillbaks på vår Skåneresa vi gjorde förra året. Läs mer om den på våra resesidor. I övrigt blir kvällarna nu så sakta mörkare igen så kanske kommer de planer vi har för den här webbplatsen att aktualiseras igen. Den som lever får se...

Posted by Lasse Sunday, September 3, 2006 2:34:00 PM

Slut på semestern 

Semestern är slut och arbete, skolor och annat har satt igång igen. Känns som det är riktigt långt nu till nästa längre ledighet. Men, ett tu tre är det jul igen och man undrar vad det var som hände.

I helgen som gick var det så dags för årets kräftskiva. Av hänsyn till alla inblandade hittar ni fler bilder och valresultat med rätt login via länken till vänster. (Anm. Då dessa bilder ansågs lite passé har vi inte porterat den sidan ännu iaf.) Tack alla som deltog och förgyllde den här kvällen. Vi ses om två år igen!

Posted by Lasse Monday, August 21, 2006 2:30:00 PM

Efter Scoutläger 

Hemma igen efter en lägervecka på Gålö. Tror att familjen både tyckte det var jobbigt och roligt på samma gång. Mycket spring och tjatande men också mycket roliga minnen att plocka fram. Ugglans scouter och föräldrar hittar bildminnen på den här sidan (Anmärkning. denna sida överlevde inte porteringen till den nya platformen).
Annars har vi inte gjort mycket hittills denna veckan. Vilat och tvättat en del samt börjat fundera på årets kräftskiva. Ser ut som det blir något färre i år men det kanske inte gör så mycket. Vi har också lagt in lite bilder från Gotlandsresan eftersom vi inte hann det förra veckan. Dessa bilder finns i bildarkivet.

Posted by Lasse Tuesday, August 15, 2006 12:41:00 PM

Ursäkta! 

Oj, oj, var ska man börja? På dryga tre månader hinner det hända en del. Att vi varit dåliga på att uppdatera denna sida kan till stor del skyllas på det underbara sommarvädret som envist bitit sig fast och knappast lockat till långa dagar framför datorn. Vi har väl i stället mest njutit av den unika sommaren och varit sysselsatta med en hel massa annat. Ska väl ändå försöka ge ett axplock av det vi varit med om:
April-Maj: April avslutades som våra vanliga april brukar; med födelsedagskalas. Hela vår släkt tycks valt april som en lämplig födelsedagsmånad även om Lasses pappas sextioårsdag nog stack ut lite från mängden.
Maria och Lasse avslutade den fyraveckors kvällskurs som dom varit på på onsdagarna och eftersom barnen varit så duktiga och stanna hemma själva dessa kvällar började vi planeringen för deras belöning; en weekendresa till något äventyrsbad! Vi firade dessutom barnens födelsedagar som vi brukar med släktkalas. Johan fyllde elva och Lina åtta år, det är inte klokt vad tiden går! Vi brukar alltid kunna sitta ute dessa gånger, men i år kändes det lite svalare så vi dukade inne istället. Kaffet kunde man dock dricka ute om man ville.
Lina hann dessutom avsluta sin dramaundervisning med en bejublad föreställning i aulan i Norrbergsskolan.
Under den långlediga Kristihimmelfärdshelgen hann vi också med att riva av taket på den sista av bodarna som var kvar att renovera. Nytt tak och underlagspapp hann den få också. Dessutom städade vi en hel massa på tomten och gjorde oss av med massa skräp. En stor container nu bara så kanske det blir riktigt skapligt sen.

Juni: Juni inleddes i rasande tempo med den hemliga hajken för de vuxna och en Dalarnahelg med farmor och farfar. Båda arrangemangen uppskattades av dom inblandade. Över skog och sten släpades dom vuxna runt i skogarna söder om Hallstavik. Det var en härlig upplevelse att få vara deltagare igen och prova på det man försöker förmedla och lära ut till scouterna. Får väl erkänna att det var ganska trötta vi kunde konstatera att man nog borde rört mer på sig emellanåt.
Maria slutade skolan med alla kurser avklarade. 100 poäng kvar med andra ord!
Direkt efter det att barnen slutade skolan och gått in i sitt första riktiga sommarlov (ingen fritids på hela sommaren, Maria har ju också sommarlov) var det så dags för belöningsresan barnen fått (även om dom vuxna inte var direkt missnöjda). Till Örebro för en härlig weekend gick resan och mer om det läser ni på våra resesidor.
Den här fullspäckade månaden gick så vidare med den överraskningsresa Maria ordnat för dom vuxna. En stillsam och avkopplande helg på Roslagsgården som ni också kan läsa om på våra resesidor.
Två byggprojekt påbörjade vi i maj och blev sedan hyggligt klara i juni. Barnen har alltid önskat sig en trädkoja och med lite hjälp från mamma och pappa kunde det bli en skaplig början i alla fall. Nu är det barnens jobb att snickra vidare. Två våningar blev det, en till varje barn.
Det andra projektet tillkom på Marias inrådan. Ett utomhusspa gjort av ett i tryckat inklätt badkar som vi placerade inne i häggen. Resultatet blev över förväntan och vi tror vi kommer använda det rätt ofta.

 

Den sista helgen i juni var det så traditionellt midsommarfirande som stod på tapeten. Av någon outgrundlig anledning fick vi i år lämna ifrån oss vandringspriset till Lasses föräldrar efter ett osedvanligt dåligt resultat i TP-grenen. Hmm, nästa år så...
Resten av juni var det fullt hus hemma på Mildasberg då barnens kusiner Anders och Mikael bodde hemma hos oss när deras föräldrar firade tioårig bröllopsdag i Grekland under en vecka. Tror det uppskattades av alla parter.
Under den veckan hann vi också med ett guidat besök på Oskarfredriksborg. Gissa om guiden blev snopen när han såg hur många som kommit. ca 75 personer fick se insidan av Oskarfrediksborg (några av oss hade säkerligen redan gjort det i sina ungdomsdar men..). Trevlig guidning men barnen tyckte att han pratade lite mycket.
Juli: Maria återupplevde första helgen i juli gamla ungdomsminnen då Vässarölägret hade återträff för gamla konfirmander. Många gamla kompisar att återknyta bekantskapen med.
Annars ägnades en hel del av juli åt att förbereda båtsemestern. Att vänta till sista sekunden är ibland inte det smartaste (som om det nånsin vore det) så det blev en hel del att greja med i form av shopping, rengörning och andra förberedelser.
Ett besök i Bogesunds slott hann vi dock med. Bogesunds slott känns som en av dom där sakerna man säger att "det måste vi göra nån gång". Nu blev det äntligen av och besöket uppskattades av hela familjen.
Till sist kom vi ändå iväg på vår båtsemester och det kan du också läsa om på vår resesidor. En trevlig vecka då den svenska sommaren visade upp sin bästa sida.
Det var en komprimerad sammanfattning av våra senaste månader. Just nu fortsätter vi njuta av semestern och har börjat packa till scoutlägret på Gålö som hela familjen åker på nästa vecka.

Posted by Lasse Saturday, August 5, 2006 12:38:00 PM
Page 1 of 3 1 2 3 > >>
(c) Mildasberg.se