Höst..

Hösten drog verkligen ut på tiden detta år men efter en härligt varm tid ser det nu ut som om vi kan börja se fram emot normalt väder igen. I morse visade nattfrosten med sitt vita gnistrande skimmer att det verkligen är andra tider att se fram emot. Idag satte vi därför in innerfönstren igen för att åtminstone ha en chans att sätta på värmen om vi vill.
Annars har hösten mest lunkat på. Den sista helgen i september upplevde vi dock en underbar helg i skärgården. Det ska inte vara så varmt som det var då men vem klagade. Nära 20 grader och strålande sol är något unikt som vi tar med oss i minnet och plockar fram en dyster dag i november när hösten verkligen kommit.
Den 22 oktober förra året la vi upp första sidan på Mildasberg.se. Sedan dess har sajten växt till drygt 100 Mb i nära 4000 filer (otroligt vad FrontPage måste skapa småfiler. Det märks att det är Microsoft som skrivit programvaran). En del av dessa filer, liksom besökare härrör sig nog från Ugglans medlemssida som också fått plats hos oss. Sajten har i snitt drygt 1 besökare per dag och totalt har ca 150 unika besökare valt att hälsa på oss. Vi tror väl inte precis google.se skulle varit jättenöjda men oss inspirerar det att driva detta projekt vidare.
Höstens webbarbetstid har annars mest spenderats på Ugglans medlemssida men det arbetet kommer även att påverka Mildasberg.se genom att det blir enklare att administrera sidan och lägga upp nyheter etc. I bakgrunden ligger redan ett nytt inloggningssystem som nog inte märks alls ännu. Mildasberg.se har också flyttat från One.com till Web10.se och ligger nu på en Windowsmaskin istället. Att programmera i ASP på Suns ASP-klon blev till slut övermäktigt då allt tenderade att bli speciallösningar. Efter en dryg veckas sena kvällar med att försöka få uppladdning av filer att fungera var det bara att krypa till korset och göra något drastiskt. Flytten gick bra och nu fungerar filhanteringen som den ska!
Närmast ser de vuxna fram emot att spendera en lördagskväll i Globen tillsammans med ungdomshjältarna Iron Maiden. I Slutet av november kommer det att ske. Vi har också bokat en resa till Borlänge helgen första advent för hela familjen. Tanken är bland annat att gå på julmarknad i Dalarna, äta julbord och bada i äventyrsbad. Detta som ett tidigare löfte till barnen och för att det är dags att göra något skoj igen.

Posted by Lasse Sunday, October 29, 2006 2:35:00 PM
(c) Mildasberg.se
Comments are closed on this post.