Fira halvsekel på Madeira

Vår andra Madeiradag började tidigt. Lite effekt av tidsomställningen kanske men det är också alltid knepigt med sömnen på nya platser första tiden innan man hittat rätt. Någon fyllde visst halvsekel idag till råga på allt. Man kan säga att det märktes tydligt när vi gick ner och käkade vår första frukost här (smaskens!) och telefonen plötsligt fick internettillgång.

Men innan det blev det en lite annorlunda ”för-frukost” bestående av bubbelvin och dunkin´ donuts-munkar. Det borde alla prova på :). Efter frukosten kände vi oss redo för en prommis i närområdet. Laddade med GPS:er och ryggsäckar (tänk om vi hittar nåt att köpa) gav vi oss väg.

Vi tog strandvägen från hotellet genom en liten gångtunnel och mot västra delarna av Funchal. På vägen hittade vi en plastburk i ett stenröse kan man tänka sig.

 


Det finns plastburkar även här.

 

Funchal är … kullrigt men ligger ack så vackert med Atlanten som breder ut sig rakt nedanför. Dramatiskt branta klippor med moderna hotellbyggnader som tornar upp sig högt där uppe. Vi besökte idag enbart de allra västligaste delarna och kan väl känna att det kanske inte fullt ut ger hela bilden. Planen är dock att utöka intrycken med ett besök i själva centrum också, men det får bli senare i veckan.

 

 


Bättre utsikt än från Arlanda...

 

Vi följde strandkanten någon dryg kilometer fågelvägen och passade på att cacha lite när vi ändå var i farten. Det blev en hel del av upp och ner så när vi avlutat turen med ett besök på Forum, en av Funchals större köpcentra (nej, vi sprang inte i en enda klädesaffär) för inköp i snabbköp kändes det läge att återvända till hotellet för lite förfriskningar och sen lunch.

 

 

 


Skål!

 

Så blev det och när vi sedan återvände till rummet möttes vi av en överraskning i form av kyld bubbel. Ingen avsändare eller ledtråd till hur detta gått till men gott var det likväl. Drycken intogs på balkongen tillsammans med ett parti MIG (har jag sagt vilket sk-t spel det är förresten..) innan det var dags för middag. Klev ner lite innan för att greja med hemsidan och käkade sedan en god middag innan det blev dags att dra sig tillbaks och sova. Det är märkligt hur man ändrar sina sovvanor på semestern.

 

Det blev en födelsedag helt i undertecknads smak måste jag säga. Supernöjd!

Wednesday, November 11, 2015 8:50:00 PM
Comments are closed on this post.
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistics

  • Entries (8)
  • Comments (0)