Efter regn kommer sol!

Denna förtjusande regndag skulle vi ut på en "epic hike" med våra andra geocachande vänner. Med ryggsäckarna packade med fleecetröja och lunchmatsäck gav vi oss iväg. Vi tog oss med bil (som passagerare då monsterbilen inte fick åka på oasfalterade vägar enligt kontraktet) bort till början av Routeburn Track. Hela vägen till toppen hade vi inga ambitioner på att ta oss denna dag utan vi bestämde oss för att ta oss till delsteg tre. Det såg ganska nära ut vid en anblick på GPS:en. Efter en timme var vi blöta inpå bara skinnet och regnet bara fortsatte ösa ner. Vi fick se ett antal större och mindre vattenfall och forsar.  Här på Nya Zeeland har de fina grusade stigar i skogen som nog kräver en hel del underhåll men de gör samtidigt naturen lätt tillgänglig för många.

Trots regn lyckas det här landet erbjuda fängslande natur . 

Efter att ha tagit en cacheburk ungefär en kilometer från delsteg tre gav vi upp. Åt vår medhavda matsäck och vände sen kosan mot parkeringen igen. Enligt GPS:en hade vi då inte kommit mer än ett par kilometer, fågelvägen. I verkligheten hade vi gått 5,5 kilometer och 300 meter uppåt, i hällregn. J Kan säga att det var ganska skönt att ta på en någorlunda torr fleecetröja istället för den dyngsura t-shirt som gick att vrida vatten ur… Endast fötterna i våra nyinköpta, fantastiskt sköna, vandrarkängor i gore-tex var torra, trots att vattenpölarna var många.


Man har gjort det lättgånget för sina besökare här i Nya Zeeland

När vi kommit åter till hotellet började minsann solen titta fram igen och straxt lös kvällssolen fint över bergen.


Härifrån var det skaplig utsikt över Queenstown

Efter en skön dusch och upphängning av blöta saker var det dags att ta bilen till vår middagsrestaurang. Skyline liggerhögt uppe på Bob´s peak. För att ta sig dit tog vi en linbana med kabinkorgar, Skyline Gondola, som stiger med 450 meter på 730 meter. Väl på toppen väntade en Haka-show med maoriska sånger och danser och därefter middag med utsikt över Queenstown. Mätta och belåtna tog vi sen skylinen ner till bilen igen. Queenstown uppifrån, i nattmörkret, var en maffig syn.


Haka-show

Ni kan tro att man sov gott efter över en mils vandring i regn och en god middag på det. Och solen tittade ju fram till slut den med!

Posted by Maria Saturday, October 27, 2012 11:25:00 AM Categories: Burkletning Natur Queenstown
Comments are closed on this post.