Påsken är över! 

Påsken är över. Det blev verkligen en varm och vårlik påsk, precis som det ska vara. Vi var som vanligt nere på landet. Inga högar blev dock flyttade och inte den minsta eld tändes. Ändå fanns det saker att pyssla med. Bryggor som skulle fixas, diken som svämmat över och grundstolpar till hus som vält bara för att nämna något.
Påsken inledde vi dock i biosalongen. "Nanny McPhee" hette filmen och den var en rätt rolig film som barnen uppskattade.
Våren går vidare och vi har fortsatt att samla på vårtecken. Läs mer här.
För övrigt har Maria pluggat duktigt och klarat alla tentor och test hon hittills ställts inför. Mest nöjd blev hon nog när hon fick godkänt på sin fyrapoängstenta i anatomi. Totalt har hon samlat ihop 11 säkra och en osäker poäng. Ännu återstår dock några poäng men drygt 2,5 år återstår så det finns gott om tid att klara av även dessa poäng.
Närmast planerar vi för ledigheten i samband med kristi himmelfärdshelgen då vi planerar att ge vår sista orenoverade bod ett nytt tak. Hoppas det är ordentlig vår då. En del andra saker räknar vi dock göra innan dess.
Till sist kan vi avslöja att vi äntligen fått tillfälle att skicka in filmerna från fyrtioårsfesten så håll utkik efter nya bilder på vår webbplats. Hade ju varit klokt i efterhand att beställa bilder på CD förstås. Nu måste Lasse tillbringa en tid framför scannern för att ni ska kunna ta del av bilderna.

Posted by Lasse Thursday, April 20, 2006 12:36:00 PM

Vårtecken 

Kommer aldrig våren. För att ge oss alla lite tröst och för att se att det verkligen händer något har vi samlat lite vårtecken på en av våra sidor. Jo, våren är faktiskt på väg. Vi vill också gärna hälsa vår nykomling Busen (namnet betonas på första stavelse enligt hans Matte). En liten treknölssköpadda som flyttade in hos oss i söndags. Han har nu funnit sig väl tillrätta i Linas rum och vi önskar honom varmt välkommen! Här är några bilder på honom:

 

Posted by Lasse Thursday, April 6, 2006 12:20:00 PM

April 

Usch och fy på oss! Inte en uppdatering på en hel månad! Många av oss hade nog helst glömt denna månad. Inte en vår i sikte och snön ligger ännu decimeterdjup här ute på Rindö. Solen har dock börjat värma så smått även om det just idag snöar rejält. "När kommer våren?" är det många som frågar sig dessa dagar.

Lite har det dock hänt även i mars. Maria har vi andra inte sett mycket av. Det vi sett av henne är en mamma och fru begraven under anatomiböcker studerande inför tentan som gick av stapeln i fredags. Vi håller tummarna för att det gick bra!

Maria och Lina har tillbringat en helg i Trosa. Kusinen hade kalas och Maria var på Spa. Lasse och Johan var hemma. På lördagen var dom på Bio och såg "Zathura - ett rymdäventyr" vilket var en trevlig film. På söndagen hämtade dom hem resten av familjen och passade då på att besöka Tom Tit i Södertälje. Där har vi varit många gånger förut, men man hittar alltid något nytt att prova på.

Lina har varit med skolan på Bongårdsutflykt och blev väldigt förtjust i kalven "6565". Övriga i familjen är rätt tacksamma för att den kalven stannade kvar på gården men hade Lina fått välja vet man inte hur det hade slutat.

I går skulle vi varit med juniorscouterna på övernattning men eftersom det var så få som kunde komma med beslöt vi att tillbringa en dag i scoutlokalen med scouterna i stället. De med rätt login hittar lite bilder här (Anmärkning. Den sidan överlevde inte porteringen till den nya plattformen).

Vi känner oss också skyldiga att uppdatera resesidan med en resa till. Det går sakta framåt måste vi säga men till sist har vi nått hela vägen tillbaks i tiden. Läs mer om Blidö här.

Posted by Lasse Sunday, April 2, 2006 12:17:00 PM

Vår? 

Familjens son hävdar med bestämdhet att detta är vårens första dag. Vet inte om vi andra håller med riktigt men det är i mars det kan finnas chans att uppleva eftermiddagar med utefika mot en solvarm vägg. Vi får väl se.

Barnen har sportlov och myser för fullt. Inga läxor och bara ta det lugnt. Sonen tillbringar lovet hemma, hos kusinerna eller på pappas jobb medans dottern är på fritids.

Maria pluggar vidare i skolan. Fyra poäng avklarade och tvåpoängsmunta på fredag. Vi håller tummarna och hoppas att anatomin sitter som den ska.
Förra helgen var vi ute och reste med Birka Paradise. En avkopplande resa som gick allt för fort. Vi hann inte med riktigt allt vi tänkt oss men det blev ändå mycket lyckat. Läs mer på vår resesida. Vänner med rätt lösen hittar lite bilder i vårt privata bildarkiv (Amn. Vid porteringen till den nya plattformen kändes dess bilder som lite väl inaktuella och skippades därför). Än en gång ett stort tack till Lasses föräldrar som anordnade denna resa.

Lasse har lyckats få in kalenderfunktionen i databasformat istället. Det gör att uppdateringen kan ske utan att ändra i HTML-koden. Istället görs detta via en adminsida. Kalendern visar sedan bara det poster som innehåller händelser som inte ännu skett. Känns betydligt enklare. Tanken är att gå vidare med denna sida också. Hur svårt kan det vara?

Posted by Lasse Wednesday, March 1, 2006 12:14:00 PM

Vintern är här 

En ny vecka är åter igen påbörjad och vintern har bitit tag i oss med full kraft. Ändå bjuds det på vackra vinterdagar som inbjuder till långpromenader. En sån gick vi på i lördags och vädret var om möjligt ändå bättre än förra veckan. En viss känsla av att våren närmade sig kunde märkas i det faktum att solen värmde mot kinderna den dagen. Turen gick till landet och vårt blivande sommarprojekt.
I söndags var Lasse och Maria i Stockholm och träffade Marias syster Anna som nyss fyllt år. Det blev ett trevligt möte med släkten och det var ett tag sedan vi samlats på detta sätt. Därefter gick färden för vår del till Cirkus för att se på Mamma Mia! Det var en underhållande och välgjord föreställning vi bjöds på. Vi hade redan sett den engelska versionen i London och så här kort efteråt är det svårt att bestämma sig för vilken version vi gillade bäst. Vi vill tacka Lasses arbetskamrater för en suverän fyrtioårspresent!
Som den frekvente besökaren möjligen märker har vi förändrat denna sida något. Tiden har gått sen vi startat denna webbplats och därför har vi flyttat en del till ett arkiv istället. ASP-koden för kalendariet börjar också bli färdigt men ännu återstår lite att göra.

Posted by Lasse Tuesday, February 14, 2006 12:13:00 PM

Bio och London 

Vi har just kommit tillbaks efter ett biobesök. Vi såg "Lille Kyckling" som vi tyckte höll vad den lovade när det gällde de förväntningar vi hade. En trevlig film som lockade fram skratt bland alla familjens medlemmar.
Lasse är tillbaks efter sin Londonresa. En bestående fundering är om det verkligen är värt dessa långa resor bara för att träffas en kort stund. Förmodligen kan det vara det eftersom människor gjort så i lång tid. Funderar gör man dock när man sitter på flyget, i tunnelbanan eller på bussen på väg till och från ett sånt här möte.
Lördagen bjöd just på det vinterväder som gjorde att en ny februaribild kunde ta plats på startsidan av webbplatsen. Vi passade även på att ta en långpromenad som bjöd på lite vinterbilder som finns att titta på i bildarkivet.
Utan att ställa för vidlyftiga löften hoppas vi få lite mer tid nu framöver för att ägna webbplatsens resesida en tanke. Den som lever får se..

Posted by Lasse Sunday, February 5, 2006 12:12:00 PM

En månad till ända 

Ännu en månad till ända och Mildasbergsbilden på första sidan borde uppdateras med en februaribild. Hoppas hinna med det i helgen. Har en plan på att lägga denna sida och kalendariesidan i databasen istället för att kunna editera dessa direkt på nätet istället. Lite ASP som ska till bara bara men hur svårt kan det vara?
Maria har börjat sin utbildning och avverkat 1.6 poäng i effektiv tid. En rolig inledning med två dygns internat. Sen har det varit en hektisk inledning att få studierna att gå ihop med Lasses konferens till Sälen i fyra dagar och barn på fritids och i skola. Vi hann faktiskt mötas en kväll i onsdags medans Lasse fixade packningen inför Sälenresan. Sen har det inte varit så mycket och i kväll packas det igen eftersom Lasse åker till London imorgon.
Sälen ja, förstod att många tyckte man borde åka skidor men det gick att gå på after ski ändå. Baren var också öppna trots att man inte åkt utför under dagen.
Vi har även bestämt vad vi ska göra på vår semester i sommar. Inom kort hoppas vi få mer tid att avslöja vad det blir.
Tid ja, hoppas få mer över av den varan under februari så att det finns möjlighet att göra annat än att stressa runt hela dagarna. Ett meningslöst hopp kanske men ändå!!

Posted by Lasse Tuesday, January 31, 2006 12:10:00 PM

Tiden går... 

Oj vad tiden går. Det var ett tag sen webbplatsen blev uppdaterad men nu var det dags. Vi har lagt ut ännu en resa men oj vad långsamt det går att få ut dessa!
Vardagen lunkar på och det mesta är sig likt tycker vi. I morgon börjar scouterna igen och Maria åker på internat på sina första dagar i högskolans spännande värld.
I onsdags när vi höll på somna blev vi abrupt uppslitna av ljudligt ödestyngt knäpp som ekade dystert i hela huset. Det visade sig vara jordfelsbrytaren som löst ut och felsökning visade att den löst ut pga något fel med varmvattenberedaren. När vi öppnade skåpet möttes vi av en blöt syn. Det var sedan sura 3.700 kronor som fick spenderas på en ny varmvattenberedare och slutet av veckan blev lite kaotiskt minst sagt. Nåväl, i fredags hade vi åter varmt vatten och vi hoppas att det dröjer nu innan det är dags att byta den igen.
I lördags firade vi Lasses mamma Britts födelsedag och pappa Hasse kom med överraskningen om att han ville bjuda oss och Ulf och Malin på en 24-timmars kryssning med Birka Princess. Den 24 februari åker vi därför och det ska bli toppenkul. Skönt att ha något att se fram emot i vintermörkret.
I övrigt är det gott om snö och kallt som det kan vara i januari och barnen trivs och ser fram emot tänkbar skidåkning. Lasse njuter väl inte lika mycket men försöker vara tyst om än det är svårt.

Posted by Lasse Friday, January 20, 2006 12:08:00 PM

Snart slut på julen 

Julen är slut och allt börjar återgå till det normala. Har just avslutat den längsta av julhelgerna i år (nästa år blir bättre). Vi började i torsdags med att titta på Harry Potter och den flammande bägaren. Lina sov dock hos mormor istället. Två och en halv timme väl spenderad tid och vi rekommenderar den varmt.
På fredagen bjöds det på spelkväll uppe på Mildasberg. Lasses bror med fru och barn kom på besök. Scattergories vanns av Maria och vi kom tvåa i "Så kan det låta". Som vanligt en trevlig kväll.
Lördagen ägnades till stor del åt pusselläggande. Resultatet ser ni på pusselsidan.
Idag dansades Julen ut ur Mildasberg och tomtar, stjärnor och glitter försvann ner i sina lådor till nästa gång.

Posted by Lasse Sunday, January 8, 2006 12:06:00 PM

Gott nytt år! 

Igår firade vi in det nya året tillsammans med Lasses föräldrar. Åt gott och njöt allmänt. Kändes som det var mindre raketer i år som sköts i väg. Trots det fanns det en del att titta på.
Nyårsafton var den andra dagen i rad Johan varit uppe över tolvslaget. Dagen innan var vi nämligen hemma hos familjen Malmberg på en trevlig sällskapskväll. Alla barn och vuxna hade en trevlig kväll och även om det inte blev någon grillning denna kväll känns det ändå som vi måste bjuda igen väldig snart.

Lasse har de senaste dagarna svurit en del, men ändå lyckats knåpa ihop en gästbok (Anm. Gästboken överlevde inte porteringen till den nya plattformen. Men man kan ju istället kommentera inlägg och använda vår feedbackfunktion) som han hoppas fungerar hjälpligt. Lämna gärna ett bidrag.
Pusslandet går vidare, om än långsammare. Glöm inte att besöka vår pusselsida.

Posted by Lasse Sunday, January 1, 2006 12:01:00 PM
Page 2 of 3 << < 1 2 3 > >>
(c) Mildasberg.se