Posts in Category: Planering

Påbörjad packning 

I helgen avslutades renoveringen av dotterns båda rum och vi kunde röja och återta renoveringsplatsen och göra om den till vårt hem igen. Det betydde att det nu fanns tid att ägna sig åt resan igen. "Redan?", sägen ni kanske. Men fakum är att i dag plockades de första kläderna fram inför resan. De som känner oss vet att det är riktigt, riktigt tidigt. Kanske är det att det är så mycket olika kläder man känner kan behövas som åstadkom den här drastiska åtgärden men jag tror att det var att de som plockades fram behövde vaxas som gjorde det. Efter att kläderna varit ute under en heldag under en av förra vinterns absolut värsta och blötaste dagar så behövde de verkligen en omgång. Det var första gången jag gjorde det och det skulle visa sig långt enklare än jag trodde. Som vanligt ställer man sig frågan, varför inte tidigare?


Många sidor på en jacka


Nu återstår bara en rejäl storhandling så barnen och mormor har nåt att äta och en avslutande ombesiktning av bilen, sen kan vi nog ägna resan större engagemang. Men det känns ändå under den typ av kontroll vi är vana att ha. Och vi har ju redan börjat plocka fram packning ju :). Knappt fem dygn kvar ju..gott om tid.

Posted by Lasse Monday, October 8, 2012 9:39:00 PM Categories: Planering

Körkort 

Idag kom så våra körkort, långt före utsatt tid. Det gjorde inget, alltid skönt att kunna bocka av saker och ting.

Egentligen lär det inte vara nödvändigt att ha internationellt körkort i Nya Zeeland, en engelsk översättning av det nationella körkortet ska räcka fint. Men vi gick efter devisen "Better safe than sorry" och tanken på att stå på andra sidan jorden och inte få ut hyrbilen för att man sparat några hundralappar... ska vi säga...lockade inte oss så mycket. Nä vi gjorde så här istället :)

Avbockat!

 

Posted by Lasse Tuesday, September 11, 2012 11:05:00 PM Categories: Planering

Planer... 

Nu har vi skrivit in och länkat upp vårt dagsschema. Ni hittar det till vänster på den här sidan. Länkarna är lite osynliga men dom finns där. Att sitta och åter igen kika på hotell, utfärder och annat gör att man längtar bort lite...

Vi har även beställt internationella körkort med lite marginal så att ev. strul undviks.

36 dagar kvar nu...

Posted by Lasse Thursday, September 6, 2012 7:17:00 PM Categories: Planering

Nu är det klart! 

Egentligen har det ju varit det ett längre tag men när slutbetalningen på flyg, hotell, bilhyra och de arrangemang vi förköpt betalades idag så blev det liksom extra verkligt. Och det är faktiskt inte mer än sju veckor kvar innan vi sitter på ett av planen som tar oss mot Auckland. Snart så!

Posted by Lasse Sunday, August 26, 2012 2:40:00 PM Categories: Planering