Posts in Category: Wannaka

Ner mot Queenstown 

Efter att ha somnat riktigt tidigt efter den långa och intensiva gårdagen vaknade vi också tidigt och smög ner till frukosten som lagades medans vi väntade. Ägg Benedictiné smakade inte alls fel. Efter det checkade vi ut och gick en promenad i Wanaka. Lite blåsigt men som vanligt vackert. Det är inte svårt att bli bortskämd med sånt här.


Vy över Wanaka, vår lodge ligger i mitten (med bilar framför)

Idag hade vi en kort resa att göra. GPS:en sa positivt att det bara skulle ta 50 minuter att ta sig till Queenstown. Visst, skyltarna skrek ut det vanliga glada och positiva 100 km men verkligheten sa att det var dumt att prova den farten om man skulle komma fram. Brant och kurvigt är väl två bra ord som rätt bra sammanfattar vägen mellan Wanaka och Queenstown. Andra ord är väl strålande vyer och utsiktsplatser som slår det mesta.


Vägstopp med burkletning

Men tid hade vi och ner kom vi efter ett gäng foto- och burkstopp tagit oss ner för den sista serpentinvägen nådde vi Queenstown och då vidtog den hittills knepigaste jakten efter hotellet. Jag menar, med tre GPS:er och en adress, hur svårt kan det vara? Riktigt svårt skulle det visa sig J. Men, till sist, efter att sett en god bit av omgivningarna valde vi rätt adress och nådde fram till hotellkomplexet. Där blev det ytterligare några varv runt området innan vi kunde kliva in i rätt reception, få en nyckel och baxa in bilen i parkeringsgaraget. Puh! Det var dagens utmaning.

 


En vy alldeles innan sista "backen" ner mot Queenstown

Idag hade vi bestämt träff med några andra geocachare och det var skoj att träffa dem igen på denna sida av jorden. Det blev en väldigt trevlig kväll med god mat och utbyten av minnen. 

 

Posted by Lasse Friday, October 26, 2012 9:50:00 AM Categories: Queenstown Wannaka

Glaciär 

Idag vaknade vi till hällande ösregn. Vi ska, om vädret tillåter, åka helikopter till Fox Glacier och sedan vandra på glaciären ett par timmar innan färden går åter mot lägre marker. Men idag ser det tveksamt ut.  Efter en rejäl frukost med vita bönor i tomatsås, hashbrown, bacon och äggröra checkade vi ut och gick förväntansfulla till de som anordnar Heli-haiken. Som väntat, men ändå med besvikelse hör vi att helikopterturen är inställd på grund av väderförhållandena. Efter en del funderande och tittande i guideboken om vad vi skulle kunna göra istället på vägen till Wanaka (där vi ska sova i natt), vilket var en ganska tom yta i boken, beslutar vi oss för att boka om till en senare tur och hoppas på att vädret blir bättre. Det kan slå om fort här.


Här varnar man gångtrafikanterna för cyklister.

De tre timmarna vi fick extra i Fox Glacier tillbringade vi med att leta burkar och ta en promenad (i kombination) genom skogen till en liten sjö.


Ljuset i glaciärens grottor var riktigt häftigt

När vi kommer tillbaka väntar vi på nytt spända på att guiderna ska lyssna på vädret och bestämma om det blir någon tur eller om vi snopna ska på åka helikopter någon annan gång. Men… Yes! Vädret har bättrat sig, det är ganska soligt och inte så blåsigt längre. Vi packar in oss i bussen Charlie och åker till helikopterplattan. Där får vi först låna ett par kängor som passar till att fästa ”isspikar” under.  Helikoptern tar sex passagerare i taget upp mot glaciären. Det är härligt med helikopter eftersom man ser så bra. Under oss ser skogen och glaciären ganska puttiga ut. När vi kommer närmre inser vi att de små svarta prickarna faktiskt är människor som väntar på oss. Glaciären är stor, mycket större än den ser ut! Eftersom det är mulet idag har vi förmånen att få se isen och snön bilda klarblåa fält, hål, sprickor och grottor. Mäktigt!

Nöjda glaciärbesökare. 

När vi återkommer till bilen äter vi ett par mackor och kör iväg genom ”Gate of Haast” på samma kringelikrokiga vägar med höga backar och branta nerfarter som vi börjat bli vana med. Resan tog nästan fyra timmar innan vi var framme Wanaka och checkade in på en mysig, familjär lodge trötta med mycket nöjda med dagen.


Egentligen är det svårt att se sig mätt.

 

Posted by Maria Thursday, October 25, 2012 12:00:00 PM Categories: Burkletning Fox Glacier Guideturer Natur Wannaka