Posts From September, 2012

Resehandlingar, check! 

Nu börjar det kännas nära! Resehandlingarna, typ flygbiljetter och vouchers till hotellen, låg i brevlådan igår när vi kom hem. Plötsligt blev det på något sätt verklighet, att resan verkligen ska bli av. Hittills har det känts rätt avlägset, även om det närmat sig avresedatum med stormsteg, men om två veckor vid den här tiden har den långa resan redan börjat.

Veckorna som kommer lär bestå av att skriva listor till mormor Lotta som ska vara hemma med ungdomarna. Alltså, listor på telefonnummer som kan vara bra att ha, mattips (inte helt lätt med en vegetarian i familjen om man inte är van!), schema på tider att passa och allt annat sånt som kan vara bra att veta. Börja fundera på vad som ska packas, inte helt lätt att när det är 17-18 grader varmt i Auckland på nordön och bara 3-5 grader... Och hur många "snyggkläder" behöver man? Ja, det finns allt en del att fundera över!

Det finns ju en del annat som ska hinnas med också, dotterns rum bör bli färdigrenoverat, uppgifter till skolan inlämnade och en del möten klaras av till exempel. Men det ska väl gå bra, förmodligen är det bara resnerverna som börjar kännas av.

Posted by Maria Saturday, September 29, 2012 1:46:00 PM

Körkort 

Idag kom så våra körkort, långt före utsatt tid. Det gjorde inget, alltid skönt att kunna bocka av saker och ting.

Egentligen lär det inte vara nödvändigt att ha internationellt körkort i Nya Zeeland, en engelsk översättning av det nationella körkortet ska räcka fint. Men vi gick efter devisen "Better safe than sorry" och tanken på att stå på andra sidan jorden och inte få ut hyrbilen för att man sparat några hundralappar... ska vi säga...lockade inte oss så mycket. Nä vi gjorde så här istället :)

Avbockat!

 

Posted by Lasse Tuesday, September 11, 2012 11:05:00 PM Categories: Planering

Planer... 

Nu har vi skrivit in och länkat upp vårt dagsschema. Ni hittar det till vänster på den här sidan. Länkarna är lite osynliga men dom finns där. Att sitta och åter igen kika på hotell, utfärder och annat gör att man längtar bort lite...

Vi har även beställt internationella körkort med lite marginal så att ev. strul undviks.

36 dagar kvar nu...

Posted by Lasse Thursday, September 6, 2012 7:17:00 PM Categories: Planering