Posts From August, 2006

Slut på semestern 

Semestern är slut och arbete, skolor och annat har satt igång igen. Känns som det är riktigt långt nu till nästa längre ledighet. Men, ett tu tre är det jul igen och man undrar vad det var som hände.

I helgen som gick var det så dags för årets kräftskiva. Av hänsyn till alla inblandade hittar ni fler bilder och valresultat med rätt login via länken till vänster. (Anm. Då dessa bilder ansågs lite passé har vi inte porterat den sidan ännu iaf.) Tack alla som deltog och förgyllde den här kvällen. Vi ses om två år igen!

Posted by Lasse Monday, August 21, 2006 2:30:00 PM

Efter Scoutläger 

Hemma igen efter en lägervecka på Gålö. Tror att familjen både tyckte det var jobbigt och roligt på samma gång. Mycket spring och tjatande men också mycket roliga minnen att plocka fram. Ugglans scouter och föräldrar hittar bildminnen på den här sidan (Anmärkning. denna sida överlevde inte porteringen till den nya platformen).
Annars har vi inte gjort mycket hittills denna veckan. Vilat och tvättat en del samt börjat fundera på årets kräftskiva. Ser ut som det blir något färre i år men det kanske inte gör så mycket. Vi har också lagt in lite bilder från Gotlandsresan eftersom vi inte hann det förra veckan. Dessa bilder finns i bildarkivet.

Posted by Lasse Tuesday, August 15, 2006 12:41:00 PM

Ursäkta! 

Oj, oj, var ska man börja? På dryga tre månader hinner det hända en del. Att vi varit dåliga på att uppdatera denna sida kan till stor del skyllas på det underbara sommarvädret som envist bitit sig fast och knappast lockat till långa dagar framför datorn. Vi har väl i stället mest njutit av den unika sommaren och varit sysselsatta med en hel massa annat. Ska väl ändå försöka ge ett axplock av det vi varit med om:
April-Maj: April avslutades som våra vanliga april brukar; med födelsedagskalas. Hela vår släkt tycks valt april som en lämplig födelsedagsmånad även om Lasses pappas sextioårsdag nog stack ut lite från mängden.
Maria och Lasse avslutade den fyraveckors kvällskurs som dom varit på på onsdagarna och eftersom barnen varit så duktiga och stanna hemma själva dessa kvällar började vi planeringen för deras belöning; en weekendresa till något äventyrsbad! Vi firade dessutom barnens födelsedagar som vi brukar med släktkalas. Johan fyllde elva och Lina åtta år, det är inte klokt vad tiden går! Vi brukar alltid kunna sitta ute dessa gånger, men i år kändes det lite svalare så vi dukade inne istället. Kaffet kunde man dock dricka ute om man ville.
Lina hann dessutom avsluta sin dramaundervisning med en bejublad föreställning i aulan i Norrbergsskolan.
Under den långlediga Kristihimmelfärdshelgen hann vi också med att riva av taket på den sista av bodarna som var kvar att renovera. Nytt tak och underlagspapp hann den få också. Dessutom städade vi en hel massa på tomten och gjorde oss av med massa skräp. En stor container nu bara så kanske det blir riktigt skapligt sen.

Juni: Juni inleddes i rasande tempo med den hemliga hajken för de vuxna och en Dalarnahelg med farmor och farfar. Båda arrangemangen uppskattades av dom inblandade. Över skog och sten släpades dom vuxna runt i skogarna söder om Hallstavik. Det var en härlig upplevelse att få vara deltagare igen och prova på det man försöker förmedla och lära ut till scouterna. Får väl erkänna att det var ganska trötta vi kunde konstatera att man nog borde rört mer på sig emellanåt.
Maria slutade skolan med alla kurser avklarade. 100 poäng kvar med andra ord!
Direkt efter det att barnen slutade skolan och gått in i sitt första riktiga sommarlov (ingen fritids på hela sommaren, Maria har ju också sommarlov) var det så dags för belöningsresan barnen fått (även om dom vuxna inte var direkt missnöjda). Till Örebro för en härlig weekend gick resan och mer om det läser ni på våra resesidor.
Den här fullspäckade månaden gick så vidare med den överraskningsresa Maria ordnat för dom vuxna. En stillsam och avkopplande helg på Roslagsgården som ni också kan läsa om på våra resesidor.
Två byggprojekt påbörjade vi i maj och blev sedan hyggligt klara i juni. Barnen har alltid önskat sig en trädkoja och med lite hjälp från mamma och pappa kunde det bli en skaplig början i alla fall. Nu är det barnens jobb att snickra vidare. Två våningar blev det, en till varje barn.
Det andra projektet tillkom på Marias inrådan. Ett utomhusspa gjort av ett i tryckat inklätt badkar som vi placerade inne i häggen. Resultatet blev över förväntan och vi tror vi kommer använda det rätt ofta.

 

Den sista helgen i juni var det så traditionellt midsommarfirande som stod på tapeten. Av någon outgrundlig anledning fick vi i år lämna ifrån oss vandringspriset till Lasses föräldrar efter ett osedvanligt dåligt resultat i TP-grenen. Hmm, nästa år så...
Resten av juni var det fullt hus hemma på Mildasberg då barnens kusiner Anders och Mikael bodde hemma hos oss när deras föräldrar firade tioårig bröllopsdag i Grekland under en vecka. Tror det uppskattades av alla parter.
Under den veckan hann vi också med ett guidat besök på Oskarfredriksborg. Gissa om guiden blev snopen när han såg hur många som kommit. ca 75 personer fick se insidan av Oskarfrediksborg (några av oss hade säkerligen redan gjort det i sina ungdomsdar men..). Trevlig guidning men barnen tyckte att han pratade lite mycket.
Juli: Maria återupplevde första helgen i juli gamla ungdomsminnen då Vässarölägret hade återträff för gamla konfirmander. Många gamla kompisar att återknyta bekantskapen med.
Annars ägnades en hel del av juli åt att förbereda båtsemestern. Att vänta till sista sekunden är ibland inte det smartaste (som om det nånsin vore det) så det blev en hel del att greja med i form av shopping, rengörning och andra förberedelser.
Ett besök i Bogesunds slott hann vi dock med. Bogesunds slott känns som en av dom där sakerna man säger att "det måste vi göra nån gång". Nu blev det äntligen av och besöket uppskattades av hela familjen.
Till sist kom vi ändå iväg på vår båtsemester och det kan du också läsa om på vår resesidor. En trevlig vecka då den svenska sommaren visade upp sin bästa sida.
Det var en komprimerad sammanfattning av våra senaste månader. Just nu fortsätter vi njuta av semestern och har börjat packa till scoutlägret på Gålö som hela familjen åker på nästa vecka.

Posted by Lasse Saturday, August 5, 2006 12:38:00 PM
(c) Mildasberg.se