Posts From April, 2007

En våruppdatering 

Oj vad tiden går! Riktigt dåligt samvete kan man få ha för vår dåliga uppdatering av hemsidan. Det har väl varit allmänt körigt och mycket, mycket datortid har gått åt till utvecklandet av scoutkårens nya webbplats (kolla gärna på www.waxholmsscoutkar.se så ser ni vad jag menar). Hur sammanfattar man ett halvår av vårt liv i några enkla rader? Ja vi får väl ta det månadsvis:
November:
En månad som med undantag av kaoset denna enda dag förblev snöfri och varm för årstiden. Lasse fyllde år och det blev ett betydligt stillsammare firande detta år. En resa till Milano i tjänsten blev det också för hans del och det kändes lite overkligt med ungefär samma typ av väder där nere som här hemma. Tiden har gått ur led ordentligt kan man tycka. Milano är för övrigt en rätt trevlig stad även om det inte blev något inköp av den 22.500 Euro dyra klänning jag såg. Nästa gång kanske.
Sista helgen i november var det så dags att återuppleva dom gamla hjältarna Iron Maiden. En underbar spelning i Globen, även om vi nog skulle vilja hört lite mer klassisk Maiden kanske.
December:
Första helgen i December, dvs första advent drog hela familjen iväg på en julresa till Dalarna. Det kan ni läsa mer om här.
Julmånad med allt vad det innebär. Barnen väntade som vanligt på jultomten och öppnade julklappskalendern varje dag som tröst. Julen kom till sist hemma hos oss på Mildasberg men tomten hade nog gått fel i år.
Nyår firades, liksom så många år tidigare, hemma tillsammans med Lasses föräldrar. Vi hoppas att 2007 bjuder på ett spännande år med nya möjligheter.
Januari:
Maria avslutade sitt första år som högskolestuderande. Med två år kvar och utan resttentor och annat kunde hon vara helt nöjd. Snön kom så till sist även denna vinter. Lite kyla, men inte alls så illa som det kunde varit.
Februari:
Fortfarande vinter. Vi blev bjudna hem till familjen Johansson på vinterbad i deras vedeldade tunna vilket blev en trevlig tillställning, tack för denna! Maria packade upp sin julklapp från maken då det bjöds på myshelg med middag, utebad i badkaret och filmafton i hemmets lugna vrå. Massagen väntar hon dock fortfarande på.
Mars:
Ett tu tre så var vintern borta lika snabbt som den kom. En osannolikt varm mars som runt om i Sverige blev den varmaste man uppmätt. Jämför man med förra årets minst sagt kylslagna mars (kolla i vårt arkiv om ni glömt hur det var) så kan man inte mer än njuta.
Vi har upptäckt geocaching som vi tror att det finns all anledning att återkomma till lite senare men ett par helger (och vardagskvällar..) i mars har det letats burkar i skog och i stad med stigande entusiasm.

Påsk har det också varit. I vanlig ordning firades denna på "landet" tillsammans med Lasses föräldrar och bror med familj. Ingen isputtning i år precis och inget vatten i dikena som det brukar vara. Däremot hann vi provköra båten som vi hoppas att få låna även i år till semestern.

Ungefär så kan vi sammanfatta halvåret som gått. Egentligen ett rätt stillsamt halvår på pappret men vardagen har tagit mycket tid i anspråk känns det som. Men nu när våren är här i full prakt blir det nog lite mer av annat också. Kanske får vi anledning att skriva en rad här då och då också...

Posted by Lasse Friday, April 13, 2007 2:40:00 PM
(c) Mildasberg.se