Posts From April, 2006

Påsken är över! 

Påsken är över. Det blev verkligen en varm och vårlik påsk, precis som det ska vara. Vi var som vanligt nere på landet. Inga högar blev dock flyttade och inte den minsta eld tändes. Ändå fanns det saker att pyssla med. Bryggor som skulle fixas, diken som svämmat över och grundstolpar till hus som vält bara för att nämna något.
Påsken inledde vi dock i biosalongen. "Nanny McPhee" hette filmen och den var en rätt rolig film som barnen uppskattade.
Våren går vidare och vi har fortsatt att samla på vårtecken. Läs mer här.
För övrigt har Maria pluggat duktigt och klarat alla tentor och test hon hittills ställts inför. Mest nöjd blev hon nog när hon fick godkänt på sin fyrapoängstenta i anatomi. Totalt har hon samlat ihop 11 säkra och en osäker poäng. Ännu återstår dock några poäng men drygt 2,5 år återstår så det finns gott om tid att klara av även dessa poäng.
Närmast planerar vi för ledigheten i samband med kristi himmelfärdshelgen då vi planerar att ge vår sista orenoverade bod ett nytt tak. Hoppas det är ordentlig vår då. En del andra saker räknar vi dock göra innan dess.
Till sist kan vi avslöja att vi äntligen fått tillfälle att skicka in filmerna från fyrtioårsfesten så håll utkik efter nya bilder på vår webbplats. Hade ju varit klokt i efterhand att beställa bilder på CD förstås. Nu måste Lasse tillbringa en tid framför scannern för att ni ska kunna ta del av bilderna.

Posted by Lasse Thursday, April 20, 2006 12:36:00 PM

Vårtecken 

Kommer aldrig våren. För att ge oss alla lite tröst och för att se att det verkligen händer något har vi samlat lite vårtecken på en av våra sidor. Jo, våren är faktiskt på väg. Vi vill också gärna hälsa vår nykomling Busen (namnet betonas på första stavelse enligt hans Matte). En liten treknölssköpadda som flyttade in hos oss i söndags. Han har nu funnit sig väl tillrätta i Linas rum och vi önskar honom varmt välkommen! Här är några bilder på honom:

 

Posted by Lasse Thursday, April 6, 2006 12:20:00 PM

April 

Usch och fy på oss! Inte en uppdatering på en hel månad! Många av oss hade nog helst glömt denna månad. Inte en vår i sikte och snön ligger ännu decimeterdjup här ute på Rindö. Solen har dock börjat värma så smått även om det just idag snöar rejält. "När kommer våren?" är det många som frågar sig dessa dagar.

Lite har det dock hänt även i mars. Maria har vi andra inte sett mycket av. Det vi sett av henne är en mamma och fru begraven under anatomiböcker studerande inför tentan som gick av stapeln i fredags. Vi håller tummarna för att det gick bra!

Maria och Lina har tillbringat en helg i Trosa. Kusinen hade kalas och Maria var på Spa. Lasse och Johan var hemma. På lördagen var dom på Bio och såg "Zathura - ett rymdäventyr" vilket var en trevlig film. På söndagen hämtade dom hem resten av familjen och passade då på att besöka Tom Tit i Södertälje. Där har vi varit många gånger förut, men man hittar alltid något nytt att prova på.

Lina har varit med skolan på Bongårdsutflykt och blev väldigt förtjust i kalven "6565". Övriga i familjen är rätt tacksamma för att den kalven stannade kvar på gården men hade Lina fått välja vet man inte hur det hade slutat.

I går skulle vi varit med juniorscouterna på övernattning men eftersom det var så få som kunde komma med beslöt vi att tillbringa en dag i scoutlokalen med scouterna i stället. De med rätt login hittar lite bilder här (Anmärkning. Den sidan överlevde inte porteringen till den nya plattformen).

Vi känner oss också skyldiga att uppdatera resesidan med en resa till. Det går sakta framåt måste vi säga men till sist har vi nått hela vägen tillbaks i tiden. Läs mer om Blidö här.

Posted by Lasse Sunday, April 2, 2006 12:17:00 PM
(c) Mildasberg.se