Posts From January, 2006

En månad till ända 

Ännu en månad till ända och Mildasbergsbilden på första sidan borde uppdateras med en februaribild. Hoppas hinna med det i helgen. Har en plan på att lägga denna sida och kalendariesidan i databasen istället för att kunna editera dessa direkt på nätet istället. Lite ASP som ska till bara bara men hur svårt kan det vara?
Maria har börjat sin utbildning och avverkat 1.6 poäng i effektiv tid. En rolig inledning med två dygns internat. Sen har det varit en hektisk inledning att få studierna att gå ihop med Lasses konferens till Sälen i fyra dagar och barn på fritids och i skola. Vi hann faktiskt mötas en kväll i onsdags medans Lasse fixade packningen inför Sälenresan. Sen har det inte varit så mycket och i kväll packas det igen eftersom Lasse åker till London imorgon.
Sälen ja, förstod att många tyckte man borde åka skidor men det gick att gå på after ski ändå. Baren var också öppna trots att man inte åkt utför under dagen.
Vi har även bestämt vad vi ska göra på vår semester i sommar. Inom kort hoppas vi få mer tid att avslöja vad det blir.
Tid ja, hoppas få mer över av den varan under februari så att det finns möjlighet att göra annat än att stressa runt hela dagarna. Ett meningslöst hopp kanske men ändå!!

Posted by Lasse Tuesday, January 31, 2006 12:10:00 PM

Tiden går... 

Oj vad tiden går. Det var ett tag sen webbplatsen blev uppdaterad men nu var det dags. Vi har lagt ut ännu en resa men oj vad långsamt det går att få ut dessa!
Vardagen lunkar på och det mesta är sig likt tycker vi. I morgon börjar scouterna igen och Maria åker på internat på sina första dagar i högskolans spännande värld.
I onsdags när vi höll på somna blev vi abrupt uppslitna av ljudligt ödestyngt knäpp som ekade dystert i hela huset. Det visade sig vara jordfelsbrytaren som löst ut och felsökning visade att den löst ut pga något fel med varmvattenberedaren. När vi öppnade skåpet möttes vi av en blöt syn. Det var sedan sura 3.700 kronor som fick spenderas på en ny varmvattenberedare och slutet av veckan blev lite kaotiskt minst sagt. Nåväl, i fredags hade vi åter varmt vatten och vi hoppas att det dröjer nu innan det är dags att byta den igen.
I lördags firade vi Lasses mamma Britts födelsedag och pappa Hasse kom med överraskningen om att han ville bjuda oss och Ulf och Malin på en 24-timmars kryssning med Birka Princess. Den 24 februari åker vi därför och det ska bli toppenkul. Skönt att ha något att se fram emot i vintermörkret.
I övrigt är det gott om snö och kallt som det kan vara i januari och barnen trivs och ser fram emot tänkbar skidåkning. Lasse njuter väl inte lika mycket men försöker vara tyst om än det är svårt.

Posted by Lasse Friday, January 20, 2006 12:08:00 PM

Snart slut på julen 

Julen är slut och allt börjar återgå till det normala. Har just avslutat den längsta av julhelgerna i år (nästa år blir bättre). Vi började i torsdags med att titta på Harry Potter och den flammande bägaren. Lina sov dock hos mormor istället. Två och en halv timme väl spenderad tid och vi rekommenderar den varmt.
På fredagen bjöds det på spelkväll uppe på Mildasberg. Lasses bror med fru och barn kom på besök. Scattergories vanns av Maria och vi kom tvåa i "Så kan det låta". Som vanligt en trevlig kväll.
Lördagen ägnades till stor del åt pusselläggande. Resultatet ser ni på pusselsidan.
Idag dansades Julen ut ur Mildasberg och tomtar, stjärnor och glitter försvann ner i sina lådor till nästa gång.

Posted by Lasse Sunday, January 8, 2006 12:06:00 PM

Gott nytt år! 

Igår firade vi in det nya året tillsammans med Lasses föräldrar. Åt gott och njöt allmänt. Kändes som det var mindre raketer i år som sköts i väg. Trots det fanns det en del att titta på.
Nyårsafton var den andra dagen i rad Johan varit uppe över tolvslaget. Dagen innan var vi nämligen hemma hos familjen Malmberg på en trevlig sällskapskväll. Alla barn och vuxna hade en trevlig kväll och även om det inte blev någon grillning denna kväll känns det ändå som vi måste bjuda igen väldig snart.

Lasse har de senaste dagarna svurit en del, men ändå lyckats knåpa ihop en gästbok (Anm. Gästboken överlevde inte porteringen till den nya plattformen. Men man kan ju istället kommentera inlägg och använda vår feedbackfunktion) som han hoppas fungerar hjälpligt. Lämna gärna ett bidrag.
Pusslandet går vidare, om än långsammare. Glöm inte att besöka vår pusselsida.

Posted by Lasse Sunday, January 1, 2006 12:01:00 PM
(c) Mildasberg.se